Pene gutter selger rått

Pene og rene gutter selger plater så det griner. Tenåringsjentene faller pladask, og plate- selskapene håver inn milliarder på guttebanda, og akkurat nå hyler de høyest for irske Westlife. Vi har pratet med Kian Egan, som nå bare blir kalt «popens Romeo».

Har solgt over 200 000

- Hyler fordi det skal være sånn

- Skal vi overleve som boyband må vi ha en ren image. Ellers er vi ferdige, sier Westlife-stjernen Kian Egan til Dagbladet.

Han har frontfiguren i Boyzone, Ronan Keating, som sin manager. Keating, som nå avslutter sin juleturné med guttebandet Boyzone - og som satser på en solokarriere inn i det nye årtusenet - er en god rådgiver.

- Vi er forbilder for mange. Derfor er det viktig å ha bakkekontakt, være åpne og framfor alt være oss selv, sier Egan.

Store i Norge

Westlife har allerede solgt 60000 plater i Norge, som er det første landet de nye irske gutteheltene klatret helt til topps i etter at de slo gjennom i Irland og England. Totalt har de nå solgt 1,4 millioner album av plata «Westlife» i Europa.

Nå topper de salgslistene i England med tolkningen av ABBAs «I Have A Dream».

- Det har eksplodert for oss. Alt har gått så fort. Vi startet dette bandet i den lille byen Sligo på vestkysten av Irland for 18 måneder siden, og nå har vi solgt en og en halv million. Det er sinnssykt.

- Og dere har ikke tatt av?

- Nei, jeg har siden jeg var liten gutt drømt om å stå foran tusenvis av hylende jenter. Backstreet Boys har vært mine forbilder i mange år. Og det er helt sant!

Kian Eagen mener bestemt at Backstreet Boys er verdens beste gutteband.

- De leverer varene; gode låter blir bra plater. Men det viktigste er showene. De gir fansen full valuta for pengene. Boyzone er litt for slappe. Jeg vil ha mer chili, hvis du skjønner hva jeg mener.

- Hva sier manager Keating til det...?

- Han har ikke noe problemer med at jeg mener det. Jeg vil ha mer up tempo, mer show. Jeg synes de blir litt for tamme.

- Hvor viktig har Boyzones frontfigur vært for dere?

- Til å begynne med veldig viktig. Han hjalp oss mye. Nå er han ikke så viktig. Vi er på god vei til å komme dit vi vil, uten ham hadde vi ikke vært der vi er i dag.

Ambisjonene i orden

Egan legger ikke skjul på at Westlife og hans plateselskap har ambisjoner. Målet er noe så ubeskjedent som å slå Backstreet Boys og bli verdens største gutteband.

Er det et land i Europa der det er gjennomførbart, må det være Irland.

- U2 og Boyzone har åpnet dørene for irsk pop og rock. Se på The Corrs og B*Witched. Det er virkelig så mange gode artister her nå, talentene blomstrer her.

- Hvem bør vi merke oss?

- Innenfor pop er det avgjort bandet Dove og Samantha Mumba. Spesielt sistnevnte er helt fantastisk og vil bli stor. Hun kan raskt bli den nye Mariah Carey eller Whitney Houston, tror jeg.

PENE GUTTER: Westlife har en ren imae.