Penelope Cruz fikk offisermedalje

Utnevnt til kulturell ambassadør.

(Dagbladet.no): Den spanske filmstjernen fikk den prestisjetunge offisermedaljen «l\'Ordre des Arts et des Lettres» i Paris i går melder nyhetsbyrået AP.

Penelope Cruz (31) er for tiden aktuell med filmen "Bandidas" sammen med Salma Hayek og filmregissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg.

Cruz er ellers kjent for å ha opptrådt i en rekke engelskspråklige, italienske, franske og spanske filmer. Blant annet spilte hun i den spanske filmen "Alt om min mor" og Hollywood-versjonen av "Kaptein Corellis mandolin".

Den franske kulturministeren Renaud Donnedieu De Vabres skrøt uhemmet av prisvinneren.

- Det er Frankrikes rolle å være en lidenskapelig forsvarer av kulturelt mangfold, og å anerkjenne dem som bruker sitt talent til å fremme sitt eget lands kultur.

- Jeg er svært glad for å kunne gjøre ære på denne europeiske skuespilleren, sa han under tildelingen.

Det var en beskjeden Cruz som tok imot prisen.

- Jeg er ikke sikker på at jeg fortjener dette, men jeg vil gjøre mitt beste slik at dere ikke angrer på tildelingen, sa hun.

 BESKJEDEN: Penelope Cruz smilte da hun mottok utnevnelsen, men var ikke sikker på om hun fortjente den. Foto: Scanpix
BESKJEDEN: Penelope Cruz smilte da hun mottok utnevnelsen, men var ikke sikker på om hun fortjente den. Foto: Scanpix Vis mer

Medaljen, som har blitt delt ut hvert år siden 1957, er en av Frankrikes høyeste kulturelle utmerkelser. Prisvinnerne plukkes ut blant dem som har bidratt til å fremme kunst og kultur både i Frankrike og i resten av verden.