Penga fikk bein å stå på

Pengene strømmet inn til julemusikantene fra alle kanter i går. Først spilte Bertine Zetlitz på Egertorget, seinere kom eliten av standupkomikere.

Til sammen ble det over 70000 kroner til Frelsesarmeen.

Ni av landets mest kjente stand up-komikere var samlet på utestedet Christian Kvart for sin årlige juleavslutning i går kveld. Flere av dem brukte scenen til å fortelle om sitt forhold til Frelsesarmeen.

KRIGSROPET

- Frelsesarmeen gjør mye fint, men jeg skjønner ikke hvorfor de snakker så lavt når de skal selge Krigsropet. De burde brølt KRIGSROPET! syntes Dagfinn Lyngbø.

- Hvis noen av dere har kjøpt en Armani-dress på Fretex er det sikkert jeg som har levert den inn, trodde Øyvind Loven.

Da showet var over, fikk Frelsesarmeens Trude Totland overrakt sjekken på 52900 kroner. Til takk fikk komikerne hver sin «Perleporten»-cd, hvor kjente artister tolker armeens sanger.

Telte penger

- Neste år gjør vi det enklere, da kan Rune Andersen synge alle sangene, sa Totland.

På Egertorget var Bertine Zetlitz julemusikant, og etter konserten fulgte hun lyden av bøsser med klirrende mynt inn i Frelsesarmeens suppebuss.

Bertine er vant til kontant oppgjør for spillejobber, men vanligvis i store sedler. Men med mange kilo mynt, er opptellingsarbeidet tidkrevende. Og selvsagt ble hun med på tellingen.

- Dette er jo kjempemorsomt. Jøss, så mye penger! Jeg var redd folk ikke ville gi. Det er jo som å spille for døra, dette, sier Bertine.

Så legger hun og manager Eivind Brydøy 300 kroner i potten.

<B>INNBRINGENDE:</B> Trude Totland i Frelsesarmeen var storfornøyd med Øyvind Loven, Jonas Rønning, Jon Schau og de andre standuperne.