KOMMENTARER

Khashoggi-drapet

Penga rår – og ørkenreven slipper unna Khashoggi-drapet

Mohammed bin Salman vernes av det såkalte verdenssamfunnet.

USKYLDIGHETEN SJØL: Mohammed bin Salman lot seg ikke affisere av Khashoggi-drapet på den internasjonale investorkonferansen i Saudi-Arabias hovedstad Riyadh onsdag. Foto: Det saudiarabiske hoff via Reuters/NTB Scanpix
USKYLDIGHETEN SJØL: Mohammed bin Salman lot seg ikke affisere av Khashoggi-drapet på den internasjonale investorkonferansen i Saudi-Arabias hovedstad Riyadh onsdag. Foto: Det saudiarabiske hoff via Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

MBS, som Saudi-Arabias allmektige kronprins kalles, var tilbake i manesjen under den litt amputerte internasjonale investorkonferansen i Riyadh i går. På en pressekonferanse framsto Mohammed bin Salman som uskyldigheten sjøl når det gjaldt det groteske drapet på regimekritikeren og journalisten Jamal Khashoggi i Istanbul tirsdag 2. oktober.

-Vi skal finne de skyldige og straffe dem, sa MBS som om han – mannen som har full kontroll over alt som skjer i Saudi-Arabia – ikke har hatt den fjerneste anelse om det som skjedde i konsulatet i Istanbul for drøye tre uker siden.

Og når det gjaldt det anstrengte forholdet mellom Tyrkia og Saudi-Arabia, kunne MBS berolige:

-De som prøver å skape splid mellom våre to land, vil ikke lykkes.

For å gjøre farsen komplett; på pressekonferansen hadde MBS Libanons statsminister Saad Hariri ved sin side – mannen han i november i fjor prøvde å styrte ved å holde ham internert i tolv dager. Nå framstår de to som vel forlikte – og fokuserer på nye saudiarabiske investeringer i Libanon.

Mohammed bin Salman raste inn på den politiske verdensarenaen i fjor ved å framstå som en modernist som skulle reformere det sterkt konservative religiøse kongedømmet. Kvinner skulle til og med få kjøre bil! Men ørkenreven lurte alle. Enda flere opposisjonelle ble forfulgt og arrestert, politiske og økonomiske motstandere ble nøytralisert og krigen i Jemen, der Saudi-Arabia spiller hovedrollen, ble enda mer brutalisert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer