DEBATT

Penga vinner Premier League

Verdien til et lags førsteellever (XI) bestemmer stort sett alltid tabellplassering. Derfor kan vi slå fast hvorfor verken Arsenal eller Leicester tar gullet i år, og hvorfor Manchester City vinner årets Premier League.

MILLIARDÆR: Roman Abramovitch med vinnerlaget i Champions league 2012.
MILLIARDÆR: Roman Abramovitch med vinnerlaget i Champions league 2012. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Hvem vinner Premier League 2015/16? Tabellsituasjonen tilsier en jevn kamp mellom Arsenal, Manchester City, Tottenham og Leicester. I realiteten er ikke kampen så jevn. De rikeste lagene vinner nær sagt alltid Premier League, og i år blir det mest sannsynlig Manchester City.   Sensasjonen Leicester Før sesongen var Leicesters mål å få 40 poeng. Etter 0-0 hjemme mot Bournemouth 2. januar var målet nådd. Ranieris italienske disiplin og engelske innsatsvilje har fått uttelling: I dag leder de serien.

Er Leicester fantastiske eller har de vært heldige? De har vært fantastiske ved at Riyad Mahrez og James Vardy til sammen har skåret 29 av lagets 42 mål. De har hatt flaks ved å unngå skader på sentrale spillere. Men kan Leicester holde frem til mai? Mike Holmes i FourFourTwo ser ut til å mene det.   Og hva med Arsenal? Spoler vi tilbake til 1. januar 2014, leder Arsenal serien, men ender på 4. plass. I følge journalist Thore Haugstad er Arsenals største tittelfiende lagets schizofreni, og tidligere tittelkollapser skyldes høy sårbarhet, naivitet og mangel på duellspillere. Snubler Arsenal også i år?  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer