- Pengebeviset manipulert

Arne Treholts forsvarer mener at Treholt-bevisene ble trikset med.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): «Kappefall. Et varslet justismord» heter den nye boka til Arne Haugestad som slippes i dag, og som Dagbladet.no nå har fått tak i. Bokslippet har vært holdt hemmelig, og hverken forfatter eller forlag vil kommentere innholdet i boka før en bebudet pressekonferanse i dag 1300. Heller ikke Arne Treholt vil si noe til Dagbladet før han selv har lest boka.

I boka er det i dag trykket over 30 sider med hemmeligstemplet materiale, blant annet en rekke bilder som fortsatt ikke er offentlige.

Konstruert

- En nøktern gjennomgang av fakta viser at hele dommen faller, skriver forfatteren, som viser til både de påståtte store utbetalingene, «pengebeviset», fra Sovjet til Treholt og notatene til Treholt fra oppholdet ved Forsvarets høgskole.

Forfatteren skriver at Treholtsaken var et «planlagt og villet» justismord som bygger på beviser som ble konstruert, og Haugestad mener Norge må ta oppgjøret med denne saken og plassere ansvaret der det hører hjemme.

Titov-bildet

Forfatteren avviser at det fra første stund eksisterte en stor konspirasjon i saken, og skriver at POT hadde god grunn til å reagere da Treholt hadde hemmelige samtaler med Titov, KGB-toppen som man mener var Treholts føringsoffiser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer