Pengeklang for Maris sang

Mari Maurstad (42) har levert nok en bok, denne gangen med våre gamle barnesanger. Og forlaget gnir seg i hendene.

For trebarnsmammaen er en sikker salgssuksess som barnebokforfatter: Bare Bibelen selges i større antall enn Mari Maurstads bøker på Lunde Forlag, som nå håper på hennes fjerde boksuksess på like mange år.

For fire år siden så Maurstads bok «De gode, gamle barnesangene» dagens lys. Siden har den ligget på forlagets salgstopp, og har nå solgt nær 30000.

To barnesangbøker er seinere etterfulgt av «Gode, gamle barneleker», og nå kommer altså «De gode, gamle godnattsangene».

For gamlehjemmet

- Når jeg en gang kommer på gamlehjem er det trolig barnesanger jeg kommer til å nynne på. Derfor er det like greit å få ned minnene på papiret, smiler Mari, som gjerne prøvekjører tekstene på sine egne barn først.

Scott (11), Aslak (7) og Stinius (5) har vært hjemmesittende jury mer enn én gang. Og stortrives i rollen.

- Min jobb har vært å samle sangene som andre har skrevet. Mange av dem er laget i ulike versjoner, men jeg har tatt dem med slik jeg lærte dem. Det betyr at bøkene har en blanding av riksmål og nynorsk, forteller Mari Maurstad.

- Jeg trodde egentlig ikke jeg kunne så mange barnesanger, men når jeg først begynner å tenke etter så sitter de der - pang!

Av vel 60 gamle godnattsanger i boka synes jeg «Sulla meg litt» er blant de fineste, innrømmer Mari.

Favoritten

- Nærheten, tryggheten og roen som barna opplever når voksne sitter på sengekanten og synger for dem er unik og spesiell. En slik kosestund setter varige og verdifulle spor hos små og store, mener suksessforfatteren, som har flere «gamle» prosjekter på lur for neste år.

- Jeg vil gjerne samle de gode, gamle julesangene - og da skal min favoritt «Deilig er jorden» naturligvis få plass - selv om den også synges i begravelser...