DEBATT

Pengene hans holder henne fanget i forholdet

Skulle forholdet ta slutt vil hun stå der på bar bakke.

TA GREP: - Selv om vi kan slå oss på brystet og si at penger ikke betyr noe, så er det ikke så lett å bryte ut og miste sitt økonomiske sikkerhetsnett, skriver artikkelforfatteren. Foto: NTB Scanpix
TA GREP: - Selv om vi kan slå oss på brystet og si at penger ikke betyr noe, så er det ikke så lett å bryte ut og miste sitt økonomiske sikkerhetsnett, skriver artikkelforfatteren. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg har hørt om kvinner som har følt seg tvunget til å bli i et forhold, fordi mannen har det økonomiske overtaket. Det høres kanskje sprøtt ut, men jeg tror flere enn vi aner er i en slik situasjon. Det er lettere enn du tror å havne der.

Kanskje har hun ofret yrkeskarrieren for å ta seg av barna, mens han har bygget opp sin karriere og dermed også sine økonomiske verdier. Hun har handlet i god tro. Tatt valg som er for det beste for familien der og da. Over tid mister hun ikke bare muligheten til selv å gjøre karriere. Med i dragsuget forsvinner den økonomiske handlefriheten. Og selv om hun bidrar på hjemmebane, med for eksempel med innkjøp av mat eller andre forbruksgoder, bygger hun ikke varige verdier. Men det gjør han. For det er han som eier boligen. Og bilen. Og kanskje også hytta. Han får dermed det økonomiske overtaket i forholdet. Han eier det meste av verdi.

Skulle forholdet ta slutt vil hun stå der på bar bakke. Det er kanskje for sent når hun skjønner dette. Forholdet som en gang var så rosenrødt, har kanskje begynt å skrante litt. Hun føler usikkerhet. Han føler makt. Hun føler seg fanget i forholdet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer