Pengene regner over TV2

BERGEN (Dagbladet): Siri M. Kalvig og værjentene er blitt TV2s pengemaskin. Seertallet for TV2-været er nær doblet på fem år. Nå settes prisene på reklame før og etter været - opp med 35 prosent.


SKJERM-SJARM: benedikte Rasmussen, Siri M. kalvig, Dyveke Simonsen og Elin Tvedt fanger over 800 000 seere hver eneste dag med sine værmeldinger. Anita Pryme er også med i teamet.

Suksessen vokser for jentene i TV2s værselskap, «Storm Weather Center». For fem år siden hadde værdamene i TV2 437000 tilskuere hver dag. I dag er tallet steget til 818000.

Nå slåss TV2-programledere om å sende rett etter TV2-været, for da sitter hundretusener av nordmenn allerede i tv-stolen. Også annonsørene står i kø for å sole seg i vær-glansen.

- Jentene styrker imaget til TV2, sier salgssjef Steinar Brendeland. Han gir værdamene en stor del av æren for at TV2 ligger på tredjeplass når det gjelder merkevaregjenkjennelse i Norge.

Kanalen vet å utnytte suksessen: Neste år går prisen på reklame før og etter værvarslene opp med 35 prosent.

Siris ære

TV2s nyhetssjef Bjarne Berg oppfant Storm-navnet, men han gir Siri M. Kalvig æren for suksessen.

- Hun hadde utstråling, personlighet og dyktighet, roser Berg.
Siri M. Kalvig (28) vakte oppsikt da hun dukket opp på skjermen og plasserte «grådressene» på Blindern i skyggen. I dag er hun administrerende direktør og værpresentør, med fire andre jenter på laget. Med nyopprettede «Storm Weather Center» ble Meteorologisk institutts værvarslingsmonopol i praksis opphevet 1. april i år.

Underskudd

Til tross for populariteten går Storm Weather Center med økonomisk underskudd på grunn av høye oppstartskostnader.

- Et lite, forventet underskudd, sier direktør Kalvig, som smiler av karakteristikker som «sexy værdamer» og «babewatch».
- Jeg tror ikke vi avsporer seerne fra budskapet vi varsler.

- Hvordan blir framtidas tv-vær?

- Ingen flere værpresentører i sikte, men både grafikk og flere skreddersydde værvarsler kommer. Vi forbereder oss på den digitale utviklingen der folk kan hente fram det varselet de selv trenger.

- Hvor blir det av gutta på skjermen?

- Jeg skulle gjerne hatt mannlige værpresentører. TV2-ledelsen er litt uenig i det, sier Siri M. Kalvig.
- Det stemmer, bekrefter Bjarne Berg.

- Jeg vil ha det annerledes enn NRK, som bare har menn.

- Høy «missefaktor»?

- Skal du på tv, må du ta deg bra ut, ha en god stemme og et vinnende vesen. Men dette er definitivt ikke noen missekåring.