«Penger fra staten er som heroin»

Møt Jon Hustad og Ole-Martin Ihle - som skal servere høyreorientert debattunderholdning på TV2 i høst. De er klare for bråk.

VIL HATE TRYNET MITT: —Jeg har skrevet så masse stygt om så mange mennesker. Jeg er fullstendig klar over at noen folk kanskje vil hate trynet mitt, sier Jon Hustad (t.h). Han og Ole-Martin Ihle er klare for bråk. Foto: Steinar Buholm
VIL HATE TRYNET MITT: —Jeg har skrevet så masse stygt om så mange mennesker. Jeg er fullstendig klar over at noen folk kanskje vil hate trynet mitt, sier Jon Hustad (t.h). Han og Ole-Martin Ihle er klare for bråk. Foto: Steinar Buholm Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Hvis jeg kan stå på skjermen og få bygd ned velferdsstaten - og noen takker meg for det om fem år. Da blir jeg imponert over meg selv, sier Jon Hustad.

Til høsten skal han være programleder på TV2 for det som er blitt kalt «Facebook-Høyres tv-program». Facebook-Høyre er økenavnet på kretsen til Jon Hustad, Ole-Martin Ihle og researcherne i programmet Halvor Fosli og Christopher Rødsted, som har markert seg på Facebook med hva man kan kalle høyreorientert tilnærming til samfunnsdebatten. I produksjonsselskapet til Harald Eia og Bård Tufte Johansen, Funkenhauser, jobber de nå med å gjøre ferdig det som kan bli høstens store snakkis. Hvert program skal ta opp ett tema, med en reportasje - og grilling i studio av en politiker som skal stå til ansvar. Temaene er ikke helt utkrystallisert, men Jon Hustads utganspunkt er dette:

- Penger fra staten er som heroin.

For mange tar utdanning - Vi er litt som finansdepartementet, sier Hustad og fortsetter:

- Jeg snakket med en som hadde jobbet lenge der. Han fleipet og sa at dersom finansdepartementet fikk bestemme, er det ikke sikkert de hadde gått inn for sju års grunnskole i sin tid. Da tenker jeg: er nå det så sikkert - at det lønte seg?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer