Penger på bok

Forfatterparet Linn Ullmann (36) og Niels Fredrik Dahl (45) høster både penger og ære. Sammen med Åsne Seierstad er de bokhøstens vinnere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går fikk Åsne Seierstad bokhandlerprisen for «Bokhandleren i Kabul». Så langt har boka, som har toppet bestselgerlista for generell litteratur, et opplag på 36 000 bøker fra forlag og bokklubb. Det betyr at Seierstad allerede har tjent 1,6 millioner kroner. Og skildringen av livet i Afghanistan selger fremdeles godt.

- Jeg er veldig glad for denne prisen, spesielt fordi juryen er så stor. Det betyr at jeg når fram til mange med det jeg vil si, sier Åsne Seierstad.

Bokhandlerprisen deles ut av norske bokhandlere, og nærmere 3000 har vært med i kåringen.

På topp

Etter bare to uker på markedet troner Linn Ullmanns bok «Nåde» på toppen av den skjønnlitterære bestselgerlista, og førsteopplaget er nærmest revet bort.

Ti på topp

Bestselgerliste skjønnlitteratur:

1. Linn Ullmann: Nåde 2. Gunnar Staalesen: Som i et speil 3. Henning Mankell: Før frosten 4. Are Kalvø: Syden 5. Henning Mankell: Hundene i Riga 6. Mikael Niemi: Populærmusikk fra Vittula 7. Jo Nesbø: Sorgenfri 8. Knut Nærum: Døde menn går på ski 9. Niels Fredrik Dahl: På vei til en venn 10. Tom Kristensen: Hvitvasking

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer