Pengeregn over Kalvig

Uvær i bokform gir godvær i lommeboka. Dette kan bli meteorolog Siri M. Kalvigs (30) private værvarsel. Hun blir nemlig millionær på boka «Vær og uvær».

Til nå har Kalvig tjent mellom halvannen og to millioner kroner på boka «Vær og uvær», en av julesalgets fulltreffere.

Schibsted-forlaget bekrefter overfor Dagbladet at de har trykt tredje opplag av «Vær og uvær», og ifølge kilder i forlaget er snart 30000 bøker solgt.

Dermed får Kalvig gode muligheter til å oppfylle sin reisedrøm om sol og sommer:

- Jeg vil gjerne reise til en nesten øde øy på Seychellene, forteller hun til ukas utgave av Se og Hør.

Boka selges for 348 kroner per stk. Vanligvis kan forfattere påregne å sitte igjen med mellom 15 og 20 prosent av salgssummen. Prosentsatsen stiger for hvert nye opplag som trykkes.

- Jeg har ikke regnet på hvor mye jeg tjener på boka. Men det har vært gøy både å selge godt og å få gode kritikker.

- Det siste har vært som å få gode karakterer på en skolestil. Det fikk jeg aldri på skolen, så dette er blitt min revansje, sier en strålende fornøyd Kalvig til Dagbladet.

- Jeg hadde planer om å skrive boka da jeg hadde svangerskapspermisjon med Sara. Men ammetåka gjorde det umulig, så det er blitt mye jobbing på seine kvelder.

De ansatte i Storm Weather Center må avklare slike oppdrag utenfor huset med ledelsen i Storm. For Siris del bød ikke det på problemer, sier direktør Mette Krohn Hansen.

VÆR-OG BOKSUKSESS: Siri M. Kalvig brukte kvelder og sommerferien hjemme i Stavanger til å skrive om vær og uvær. Det ble en lønnsom hobby.