Pengeshowene granskes

TV2s Arve Juritzen slo til med bunnsolide seertall i sin jakt på nye millionærer mandag kveld. Men nå granskes både Flatlands og Juritzens pengeshow for brudd på lotteriloven.

I premiereutgaven av «Vil du bli millionær?» fulgte hele 910000 seere deltakernes ikke helt vellykkede ferd mot rekordutbetalinger.

Nå viser det seg at både NRK1 og TV2 kan ha brutt loven i sin jakt på deltakere.

Justisdepartementet gransker nå Hallvard Flatlands «Ditt livs sjanse» for eventuelle brudd på lotteriloven. TV2s millionærshow vil også havne under lupa. Grunnen er at potensielle deltakere må ringe til teletorgnumre som koster mye mer enn normal takst. Hos NRK er prisen 6,50 per minutt, hos TV2 er den13,50.

Departementet har tidligere slått hardt ned på teletorgtjenester med en innringingspris som ligger høyere enn vanlige tellerskritt, og hvor det fristes med premier til enkelte utvalgte.

Førstekonsulent Rolf Francis Sims ved sivilavdelingen i Justisdepartementet bekrefter overfor Dagbladet at NRK1s program er til vurdering, men ville ikke kommentere saken nærmere i går kveld.

Skattefritt

Granskingen til tross: Arve Juritzen var storfornøyd i går.

- Jeg er i gledessjokk! Jeg sa at det nå bare kunne gå nedover for Flatland og oppover for TV2. Nå innser jeg at jeg må forberede meg på en nedgang jeg også, sier programlederen.

Ingen av deltakerne i tv-showet klarte å nærme seg millionen, men det gjorde altså seertallene.

Hallvard Flatland hadde 1,5 million seere i sitt program i helga, men ingen av kanalene behøver å frykte kjempeutbetalinger. Erfaringer fra utenlandske kanaler, som kjører de samme programmene, er at det er millionutbetaling bare i hvert tiende program.