Pengeshowene granskes

TV2s Arve Juritzen slo til med bunnsolide seertall i sin jakt på nye millionærer mandag kveld. Men nå granskes både Flatlands og Juritzens pengeshow for brudd på lotteriloven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I premiereutgaven av «Vil du bli millionær?» fulgte hele 910000 seere deltakernes ikke helt vellykkede ferd mot rekordutbetalinger.

Nå viser det seg at både NRK1 og TV2 kan ha brutt loven i sin jakt på deltakere.

Justisdepartementet gransker nå Hallvard Flatlands «Ditt livs sjanse» for eventuelle brudd på lotteriloven. TV2s millionærshow vil også havne under lupa. Grunnen er at potensielle deltakere må ringe til teletorgnumre som koster mye mer enn normal takst. Hos NRK er prisen 6,50 per minutt, hos TV2 er den13,50.

Departementet har tidligere slått hardt ned på teletorgtjenester med en innringingspris som ligger høyere enn vanlige tellerskritt, og hvor det fristes med premier til enkelte utvalgte.

Førstekonsulent Rolf Francis Sims ved sivilavdelingen i Justisdepartementet bekrefter overfor Dagbladet at NRK1s program er til vurdering, men ville ikke kommentere saken nærmere i går kveld.

Skattefritt

Granskingen til tross: Arve Juritzen var storfornøyd i går.

- Jeg er i gledessjokk! Jeg sa at det nå bare kunne gå nedover for Flatland og oppover for TV2. Nå innser jeg at jeg må forberede meg på en nedgang jeg også, sier programlederen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer