LEDER

Dagbladet mener:

Pengestøtten til HRS må bort

Tida er overmoden for å stanse de øremerkede, statlige millionene til den islamfiendtlige organisasjonen HRS. Den får søke om penger i konkurranse med andre. Det er ikke udemokratisk eller knebling. Det er likebehandling.

OMSTRIDT: Hege Storhaug er en nøkkelfigur i Human Rights Service (HRS). Nå er de statlige bevilfningene til organisasjon en i faresonen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
OMSTRIDT: Hege Storhaug er en nøkkelfigur i Human Rights Service (HRS). Nå er de statlige bevilfningene til organisasjon en i faresonen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert
Sist oppdatert

Human Rights Service (HRS) er en organisasjon som på ingen måte lever opp til sitt krevende navn. Dette politiske privatkontoret karakteriseres gjerne som innvandringskritisk og som et nødvendig korrektiv i debatten om islam, asyl og flyktninger. En mer realistisk beskrivelse er at HRS er islamfiendtlig, kulturnasjonalistisk og tilhenger av stengte grenser for utvalgte grupper av mennesker. Definisjonen av menneskerettighetene – human rights – er bevisst snever på områder som religionsfrihet og asyl.

Det er selvsagt ingenting i veien for å ha slike holdninger og jobbe for at de realiseres i praktisk politikk. At mange - også vi – mener synspunktene er sterkt kritikkverdige, er ikke noe forsøk på sensur eller forfølgelse. Det er demokratisk debatt. Og i dette tilfellet er det nødvendig fordi HRS har innflytelse et godt stykke utover sitt eget miljø.

HRS har utført utrednings- og konsulentarbeid for Fremskrittspartiet i spørsmål som gjelder islam og innvandring. Det er selvsagt legitimt, selv om det også sier noe om hvor FrP henter politiske impulser fra. Mer tvilsomt – i det minste interessant - er at FrP i femten år har vært den sentrale pådriveren for at HRS skal ha offentlig støtte. Ifølge Filter nyheter har HRS siden 2005 mottatt 25 millioner kroner i statlige overføringer. På årets statsbudsjett er organisasjonen tildelt 1,8 millioner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer