«Penis»-gnagende ape ble for vågalt

Trekker tilbake «Hangover II»-trailer.

Forrige uke slapp filmselskapet Warner Bros. den første traileren til oppfølgerkomedien «The Hangover Part II».

I filmen, som er regissert av Todd Phillips, følger vi den samme gjengen som våknet opp til et lite bakrushelvete i Las Vegas i «The Hangover» - bare at de denne gangen våkner opp i Bangkok, Thailand.

Den umiddelbare kritikken fra publikum var at filmen kanskje ligner litt for mye på førstefilmen. Men nå har en annen type kritikk kommet på banen, denne gangen fra den amerikanske filmbransjeforeningen MPAA.

I et skriv som denne uken ble sendt rundt til alle amerikanske kinoer, ber Warner Bros. og MPAA om at trailen blir slettet og ikke lenger vist foran filmen «The Source Code».

Ifølge The Hollywood Reporter er grunnen til at traileren nå blir trukket tilbake, at man får se en apekatt gnage på en vannflaske som Zack Galifianakis' rollefigur har plassert under en eldre manns sarong.

- Det er morsomt når en ape gnager på kølla, uansett språk, uttaler Galifianakis-spilte Alan Garner i traileren.

I USA må MPAA godkjenne alle trailere som blir sendt ut, for å sørge for at det plasseres rett aldersmerking i forkant av traileren. MPAA hadde godkjent traileren foran «R»-vurderte filmer, mens «Source Code» har fått merkingen «PG-13».

- I hastverket med å rekke å få traileren plassert, glemte vi å vise den endelige traileren for MPAA. Vi handlet umiddelbart da tabben ble kjent for oss, og fjernet traileren fra kinoene, uttaler en representant for Warner Bros. til THR.

Ifølge nettsiden er traileren ifølge interne kilder i filmselskapet på grunn av apescenen for vågal til å bli vist selv foran «R»-merkede filmer. Det vil derfor gjøres noen få endringer på traileren, som på nytt vil bli vist i forkant av den «R»-merkede filmen «Scream 4» senere denne måneden.