Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Pent og pyntelig fra Norah

Koselig konsert som bare manglet vafler og solbærtoddy i julikulda.

GO'JENTE: Norah Jones og bandet hennes, her representert ved gitarist Jason Abraham Roberts, gjorde et sympatisk inntrykk på en konsert som var mer koselig enn spennende. FOTO: TERJE MOSNES/DAGBLADET
GO'JENTE: Norah Jones og bandet hennes, her representert ved gitarist Jason Abraham Roberts, gjorde et sympatisk inntrykk på en konsert som var mer koselig enn spennende. FOTO: TERJE MOSNES/DAGBLADET Vis mer

KONSERT: MOLDE (Dagbladet): Det er vanskelig å ikke like Norah Jones.

Sympatisk og nedpå, i både sceneopptreden og klesstil, tok hun hjem en arbeidsseier foran 5000 småhutrende publikummere i Molde fredag kveld, som siste artist i en trippelkonsert som ble innledet med Nils Petter Molvær Trio og fortsatte med Seun Kuti & Egypt 80.

Men det er vanskelig å ikke gå litt trøtt av Norah Jones også.

Iallfall når hun setter i gang låt etter låt skåret over samme singer-songwriterlest og framfører dem pent og pyntelig med girl-next-door-sjarmen på medium bluss og dynamikk et sted mellom null og svært lite.

Lojalt band
Så kan man kanskje si at det uttrykket hun opererer i ikke dyrker de store utladningene. Norah Jones på Romsdalsmuseet var
i 90 prosent av konserten countrypop light, ei Texas-jente med fin stemme, passe inntrengende foredrag, et knippe streite sanger og et helt kurant og ytterst lojalt no nonsense-band der trommisen spilte trommer, bassisten bass, gitaristen gitar og keyboardisten tangenter med ett mål for øyet og øret: Å gjøre sjefen best mulig.

Norah Jones selv vekslet mellom el-piano, akustisk piano og tre gitarer, og uten å vise virtuostakter på noen av dem, musiserte hun i likhet med kvartetten helt greit.

Valuta
På én måte er hun vidunderlig faktefri der hun aldri gjør seg selv viktigere enn musikken. Grammypriser og 40 millioner solgte plater later ikke ikke til å ha rikket henne i så måte, og sannsynligvis ga hun kjernepublikumet full valuta for pengene ved å inkludere tidlighitene «Come Away With Me», «Sunrise» og «I Don't Know Why» - de tre låtene som ble møtt med applaus - i en konsert som bare unntaksvis fravek det pyntelige i form av små doser Tom Waits og tilløp til rock.

Jo, Norah Jones er en ok stjerne. Og koselig var det på Romsdalsmuseet, fra ende til annen. Ingen skal si noe annet. Det var egentlig bare solbærtoddy og vafler som manglet i den bitende julikulda.

NEDPÅ:  Ingen stjernenykker å spore hos Norah Jones. FOTO: TERJE MOSNES/DAGBLADET
NEDPÅ: Ingen stjernenykker å spore hos Norah Jones. FOTO: TERJE MOSNES/DAGBLADET Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media