KOMMENTARER

Skjulte e-poster:

Per, du manipulerer

Som forventet skaper Dagbladets avsløringer om skjulte e-poster til fiskeriministeren og hans statssekretær skarpe reaksjoner. Og som forventet gyver Per Sandberg løs på oss.

«KORRUPSJONSLIGNENDE FORHOLD»Per Sandberg påstår at vi har anklaget noen for «korrupsjonsliknende forhold». Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
«KORRUPSJONSLIGNENDE FORHOLD»Per Sandberg påstår at vi har anklaget noen for «korrupsjonsliknende forhold». Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Hva skal du som statsråd gjøre når en avis avslører hemmelig kontakt på privat e-postadresse til deg selv og din statssekretær? En marerittaktig situasjon, vil de fleste tenke.

E-postene var ikke engang journalført, noe som er et brudd på arkivloven. Attpåtil kom de fra den mektige informasjonssjefen Frode Reppe i Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL), og besto av angrep på forskningsmiljøer og - på toppen av det hele - med infosjefens uttrykkelige ønske om at kontakten ikke måtte kunne spores tilbake til oppdretterne.

En slik skandale kan ta pusten fra selv de mest garvede politikere. Sukk og stønn i sommervarmen.

Og som ikke det var nok: kritikken etter avsløringen har haglet fra det politiske miljøet, fra tunge forskningsmiljøer og til og med fra infosjef Reppes nye leder: Robert Eriksson i NSL, tidligere Frp-statsråd og Sandbergs partikollega.

Per Sandberg vet svaret! Han gjør seg nærmest utilgjengelig for kommentarer, svarer ikke på enkle, sentrale spørsmål og sender etterpå et langt, misvisende innlegg der han sier avisa farer med usannheter og han selv har vært åpen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.