Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Per Eirik Johansen er død

Døde i natt.

DØDE I NATT: Per Eirik Johansen var blant annet manager for Sivert Høyem og Jarle Bernhoft.
DØDE I NATT: Per Eirik Johansen var blant annet manager for Sivert Høyem og Jarle Bernhoft. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den tidligere musikeren, platedirektøren og manageren Per Eirik Johansen (54) er død.

- For en gangs skyld er jeg ganske speechless. Jeg har tusen gode minner fra tiden med ham. Han var en pioner. En karakter. Et unikum. Han var høyt elsket av alle, sier Peer Osmundsvaag, som startet Atomic Soul booking sammen med Johansen, til Dagbladet.

- Jeg var seinest sammen med ham i går kveld. Da var han så full av liv, som han alltid var. Dette er helt uvirkelig.

Avisa Nordlys skriver at Johansen døde i natt under et besøk i Oslo.

MANAGER: Per Eirik Johansen var mannen som oppdaget Lene Marlin da han jobbet i EMI Norge. De senere årene var han manager for blant anndre Jarle Bernhoft og Sivert Høyem. Foto: Lars Eivind Bones
MANAGER: Per Eirik Johansen var mannen som oppdaget Lene Marlin da han jobbet i EMI Norge. De senere årene var han manager for blant anndre Jarle Bernhoft og Sivert Høyem. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Johansen, som er tidligere direktør i plateselskapet EMI Norge, har de siste årene bodd i New York med familien.

Johansen er først og fremst kjent som mannen bak Lene Marlins gjennombrudd som artist. Tromsøværingen har også jobbet med Sondre Lerche, Madrugada, Röyksopp og Morten Abel. De siste årene har han vært manager for blant andre Sivert Høyem og Jarle Bernhoft.

- Nyheten om Per Eiriks alt for tidlige bortgang oppleves som svært sørgelig. PEJ var en fantastisk fin fyr. Han var outsideren på innsiden av musikkbransjen; musikernes favoritt, og slik vi husker ham, «punk» tvers igjennom. Per Eirik har vært en essensiell og uvurderlig part i våre liv som musikere; helt fra den spede begynnelsen i våre ungdomsår og frem til i dag. Vi kommer til å savne ham, skriver Röyksopps Svein Berge og Torbjørn Brundtland i en sms til Dagbladet.

Johansen forlot stillingen som EMI-direktør i 2006.

KOLLEGER OG VENNER: Sivert Høyem og Per Eirik Johansen.
KOLLEGER OG VENNER: Sivert Høyem og Per Eirik Johansen. Vis mer

Musikk-Norge reagerer på Johansens bortgang med stor sorg.

- Musikk og Per Eirik var to sider av samme sak. Han brant for musikken, også som utøver. Dette er veldig trist, sier Erik Smith-Meyer, som spilte i bandet Søt Hævn sammen med Johansen på 80-tallet, til Dagbladet.

- Gråter litt for Per Eirik. Takknemlig for alt. Stor mann, stor sorg. Denne kommer til å svi for mange av oss. #rip, skriver Sondre Lerche på Twitter.

- Per Eirik Johansen RIP en meget bra mann med eget fokus som gikk altfor altfor tidlig, skriver artist og «X-Factor»-mentor Tommy Tee på Twitter.

JOBBET SAMMEN: Röyksopp jobbet tett med Per Eirik Johansen. Foto: Tor H Mathisen
JOBBET SAMMEN: Röyksopp jobbet tett med Per Eirik Johansen. Foto: Tor H Mathisen Vis mer
Hele Norges coronakart