Per Fugelli forbereder seg på slutten: - Norge er verdens beste land å dø i

Mange av de omdiskutert meningene til Per Fugelli stammer fra de små øyene ytterst i Lofoten. Dagbladet ble med han dit – for kanskje aller siste gang.

UTSYN: – Røst har vært et definerende sted for mitt menneskesyn, sier Per Fugelli ved et av sine favorittutsiktspunkt ytterst i Lofoten. Foto: JØRN H. MOEN
UTSYN: – Røst har vært et definerende sted for mitt menneskesyn, sier Per Fugelli ved et av sine favorittutsiktspunkt ytterst i Lofoten. Foto: JØRN H. MOEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dette året har vi vært mye her oppe, rett og slett fordi det er det beste stedet å dø. Her kommer man nærmere skaperverket, som jeg kommer fra – og snart skal tilbake til, sier Per Fugelli (74) andektig og ser ut av vinduene på hytta si på Lyngvær ved Røst.

Vi har fått bli med den kjente samfunnsdebattanten til den bitte lille Nordlands-øya der eneste atkomstmulighet er med egen båt. Fugelli og kona ble forelsket i naturen der oppe – på tuppen av Lofoten – da han jobbet i området som lege for over 50 år siden.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer