Anmeldelse Film «Per Fugelli — siste resept»

Per Fugelli kan være kokett og pompøs, men er verd å lytte til

«Per Fugelli — siste resept» er en hyllest som kunne vært mer konfronterende.

«PER FUGELLI: SISTE RESEPT»: Før han døde lot Per Fugelli seg observere i halvannet år av filmskaper Erik Poppe, og resultatet kommer nå på kino. Video: Nordisk Film Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Avdøde Per Fugelli, professor i sosialmedisin, hadde en enestående evne til å vekke både begeistring og irritasjon hos sitt publikum, iblant begge deler i én og samme publikummer. Mindre enn et halvt år etter at han døde foreligger Erik Poppes «Per Fugelli — siste resept». Dokumentaren følger den siste tiden i Fugellis liv, mens han venter på at kreften skal ta livet av ham, og er komponert som en hyllest, men ender opp med å vekke mer blandede følelser enn den går inn for. Nettopp denne ambivalensen, disse reaksjonene som er det motsatte av likegyldighet, føles uansett som en passende avskjed med en mann som selv gir uttrykk for at noe av det han vil savne, er å slåss.

Systemkritiker

Det beste ved Fugelli som offentlig opinionsdanner kommer, ikke overraskende, tydelig frem i filmen. Han var en systemkritiker som ikke aksepterte at det velstandsmette norske skulle være perspektivet alt annet dreide seg rundt, men så til andre deler av verden og andre tider for å finne botemidler for det han mente manglet i vårt, og hans eget, ellers privilegerte liv; for uro og skamfølelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer