HYLLES OG HETSES: Per Fugelli er kjent som en ivrig samfunnsdebattant. Det har sikret 73-åringen både ris og ros - heldigvis med klar overvekt i sistnevnte kategori. Foto: Jørn H. Moen
HYLLES OG HETSES: Per Fugelli er kjent som en ivrig samfunnsdebattant. Det har sikret 73-åringen både ris og ros - heldigvis med klar overvekt i sistnevnte kategori. Foto: Jørn H. MoenVis mer

Per Fugelli

Per Fugelli om hetsen: Får spørsmål om han ikke er «dau» snart

Den kreftsyke samfunnsmedisineren hevder han er vaksinert mot hets. 73-åringen gleder seg heller over dem han hjelper. 

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Mandag tildeles han Menneskeverds Livsvernpris for sin åpenhet rundt døden og for sitt engasjement for utsatte og sårbare grupper i samfunnet.

Det er nettopp disse to temaene som gjør at Fugelli får både kjærlighet og hete i innboksen sin. Det er nemlig ikke alle som setter like stor pris på samfunnsmedisinerens forsvar for blant andre muslimer og flyktninger.

Per Fugelli Født 7. desember 1943 i Stavanger.Gift med Charlotte Holst Fugelli, har to barn.Norsk lege og professor i sosialmedisin ved Universitetet i Oslo.Er kjent som en ivrig samfunnsdebattant og har siden tidlig på 90-tallet deltatt i en rekke debattprogrammer, både på TV og radio.Har siden 1975 utgitt og vært medforfatter av nesten 50 bøker. Den siste, «Vaksinen - mot frykt, terror og rasisme», kom ut i fjor.

- Hvis jeg har vært ute i et intervju og sagt at nå må vi reise oss opp i dette landet og slåss også for menneskeverdet til flyktningene og til muslimene, som er mer og mer omringet av farer, fordommer og mistanke, da kommer det tilbakemeldinger av typen «Er du ikke dau?» og «Håper du dør snart», forteller Fugelli, som i fjor fortalte at han kommer til å dø av kreftsykdommen han har levd med siden 2009.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn