Per Heimly reddet fra konkursspøkelset

I siste sekund.

REDDET I 12.TIME: Skatt Øst ville slå Per Heimly konkurs, men i dag ble han reddet. En øknomisk snuoperasjon er i gang. Foto: Lars Eivind Bones
REDDET I 12.TIME: Skatt Øst ville slå Per Heimly konkurs, men i dag ble han reddet. En øknomisk snuoperasjon er i gang. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

I går kunne Dagbladet fortelle at Skatt Øst truet med å slå fotograf Per Heimly konkurs.

- Jeg håper jeg skal unngå det, sa han til Dagbladet.

Avtale i 12. time Per Heimlys manager Ola Jullumstrø forteller til Dagbladet at nå er konkursspøkelset skremt vekk. Det ble inngått en avtale mellom Skatt Øst og Per Heimly.

- Skatt Øst godtok vår avtale, sier manager Jullumstrø, og fortsetter:

- Dette er et momskrav fra et tidligere enkeltmannsforetak, The Art Soup. Heimly skylder omlag 60 000 kroner. Halvparten er nå innbetalt, resten blir betalt i løpet av året.

Nytt aksjeselskap I fjor ble aksjeselskapet OJ Productions opprettet for å få orden på Per Heimlys økonomi. Det ble opprettet av Ola Jullumstrø, som er en slektning av Heimly.

- Januar i 2015 ble Per Heimly ansatt i OJ Productions.

- Det er kjent at Per ikke alt har hatt helt kontroll på økonomien. Nå er vi i gang med opprydningen, sier Jullumstrø, som forteller at Heimly også har andre krav hos skattevesenet.

Gammel moro - Heimly har ikke alltid sendt inn selvangivelser, og er blitt skjønnsliknet. Men nå viser det seg at skatteetaten har skjønnsliknet han altfor hardt - utfra hvor ofte han har opptrådt i mediene, kan det se ut til og ikke hav han vitterlig har tjent.

Nå har selskapet sendt inn regnskap helt tilbake til 2004, som skal korrigere skatteetatens skjønnslikning.

- Det er mye gammel moro å ta tak i. Men nå skal vi rydde opp og få alt på stell, sier manager Ola Jullumstrø.