Per Morten sviktet storebror

Per Morten har forlatt Big Brother-bunkersen - frivillig.

Som den første frivillige har Per Morten valgt å forlate huset i kveld, melder Big Brothers nettsted i kveld.

- Helt greit, sier Big Brother-produsent Lasse Hallberg til Dagbladet.no. For Hallberg kommer utmarsjen ikke som noen overraskelse.

- Per Morten har vært inne på dette lenge, og bestemte seg i dag. Han mener han har fått den opplevelsen han var på jakt etter. Siden han ikke tror han har noen sjanse til å vinne kan han like så godt gå ut i dag, i stedet for å gå ut som nummer to eller fire om noen uker.

- Mistrivdes Per Morten i huset?

- Han synes han hadde fått nok.

Stengt dør

Rebekka, den første som ble stemt ut, fikk komme tilbake. Men for Per Morten nytter det ikke å ombestemme seg.

- Nei, han gikk frivillig, da får du ikke komme tilbake, sier Hallberg, som snakket nøye med Per Morten for å sikre at han ikke skulle angre seg seinere.

Per Morten bestemte seg i kveld kl. 20.50 mens han satt i skrifteboksen og snakket med Hallberg. Han hadde pakket ferdig siden han var nominert for utstemming, men tok seg tid til et måltid med de sju andre i bunkersen før han gikk ut av døra kl. 21.10.

De andre deltagerne skal ifølge Hallberg ha blitt litt sjokkerte, men ikke direkte overrasket. Per Morten har nemlig luftet tanken om å gå før.

Per Morten er nå på Fornebu mens han gjennomgår den vanlige debriefingen, som inkluderer samtaler med blant annet psykolog og Lasse Hallberg.

Utstemmingen i morgen går som normalt, men det går ikke an å stemme på Per Morten lenger. Dermed står kampen mellom Anne Mona og Rebekka.