STORE OPPDRAG: Regissør Per-Olav Sørensen (bildet) er ikke redd for å ta på seg store oppdrag, og står bak tv-serier som «Halvbroren» og «Kampen om tungtvannet». Nå melder Filter om at Sørensen i samarbeid med TV 2 skal lage en ny storserie, denne gang med utgangspunkt i kappløpet om Sydpolen, som sto mellom norske Roald Amundsen og britiske Robert F. Scott i 1911. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
STORE OPPDRAG: Regissør Per-Olav Sørensen (bildet) er ikke redd for å ta på seg store oppdrag, og står bak tv-serier som «Halvbroren» og «Kampen om tungtvannet». Nå melder Filter om at Sørensen i samarbeid med TV 2 skal lage en ny storserie, denne gang med utgangspunkt i kappløpet om Sydpolen, som sto mellom norske Roald Amundsen og britiske Robert F. Scott i 1911. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Per-Olav Sørensen og TV 2 skal lage storserie om Sydpolen-kappløpet

- Forhåpentlig kan det bli en ny, stor tv-serie på TV 2 om et år eller to.

(Dagbladet): TV 2s dramasjef Christopher Haug bekrefter overfor Filter Film og TV at kanalen jobber med en tv-serie om kappløpet mellom Norge og Storbritannia om å nå klodens sydligste punkt først.

De respektive ekspedisjonene i 1911 var ledet av henholdsvis Roald Amundsen og Robert F. Scott.

- Forhåpentlig kan det bli en ny, stor tv-serie på TV 2 om et år eller to, sier Haug til Filter Film og TV.

Dramasjefen røper at de samarbeider med regissør Per-Olav Sørensen om prosjektet.

Sørensen har de siste årene tatt på seg flere store tv-prosjekter på norsk tv, og står blant annet bak NRK-suksesser som «Halvbroren» og «Kampen om tungtvannet».

Også det kommende krigsdramaet «Nobel», med blant andre Aksel Hennie, Tuva Novotny og Christian Rubeck på rollelista, er skapt i samarbeid med NRK, og får sin premiere i høst.

Til den kommende Sydpolen-serien er det altså TV 2 som har huket tak i 53-åringen.

- Vi har lenge hatt lyst til å jobbe med Per-Olav, og det var han som kom med forslaget om å ta fatt i historien om Amundsen og Scott. Hvilken rolle Per-Olav vil få, er det for tidlig å si noe om, men den blir sentral, sier dramasjef Christoffer Haug til Filter Film og TV.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram