Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Oppdrettsnæringa:

Per Sandberg: Jeg har ikke blitt påvirket!

Dagbladet antyder at noen få utvalgte kan påvirke politikere i det skjulte. Det å bli anklaget for korrupsjonslignende forhold er sterkt kost. Det gjør meg opprørt og forbannet.

OPPGITT: Per Sandberg er forbanna på grunn av Dagbladets antydninger de siste dagene. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
OPPGITT: Per Sandberg er forbanna på grunn av Dagbladets antydninger de siste dagene. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Meninger

Norske Sjømatbedrifters Landsforbund (NSL) har ikke påvirket et politisk vedtak om restriksjoner i Hardangerfjorden. Allikevel går Dagbladet langt i å antyde at det har foregått ting bak lukkede gardiner. Det er beviselig feil. I vinter bestemte regjeringen at strenge restriksjoner i Hardanger-fjorden kan oppheves fordi vi får på plass et nytt vekstsystem for oppdrett med strenge nasjonale retningslinjer. Dette vedtaket ble gjort flere uker før kommunikasjonssjefen i NSL, Frode Reppe sendte sin epost.

Arbeidet med vedtaket ble påbegynt og en avgjørelse var tatt lenge før kommunikasjonssjef Reppe forsøkte å ta kontakt. Dette vet Dagbladet godt. La meg legge frem tidslinjen her: så tidlig som 24. juni 2016 sendte departementet ut et forslag om å oppheve forskriften i Hardangerfjorden. Gjennom en åpen høring fikk vi mange innspill. Saken ble så behandlet og vedtatt i regjeringskonferanse 12. desember 2016. Deretter ble forskriften presentert 17. januar 2017. Det at NSL forsøkte å ytret sin mening om saken 13. januar, kun dager før den nye forskriften ble offentliggjort, har på ingen måte hatt innvirkning på denne prosessen.

Det at noen forsøker å bruke en bakvei er ikke det samme som at det finnes en bakvei. Jeg er opptatt av å høre alle synspunkter på fiskeripolitikken og ønsker alle innspill velkommen, men de skal være åpne. Dokumenter skal journalføres, uavhengig av hvilken adresse som brukes, slik at det er mulig å få innsyn.

Dagbladet og min navnebror i Sverige har flere eposter som er sendt til meg, noen er sendt til meg som fiskeriminister, men de sitter også på eposter som er sendt til meg som privatperson. Jeg tror mange kan sette seg inn i ubehaget over at andre har posten din. At Dagbladet fortsatt ikke vil gi fra seg epostene etter at hele saken er ute synes jeg er svært ubehagelig.

Vi har besvart alle henvendelser fra Dagbladet, gitt innsyn og vært åpne, men jeg har ikke ønsket å bli intervjuet av Dagbladet fordi jeg opplever at avisa bevisst fordreier fakta. De utelater viktig informasjon og jeg er redd for at de vil klippe og lime i mine uttalelser for å få det til å passe inn i det bildet de forsøker å skape. Jeg har rett og slett ikke tillitt til at det jeg sier i et intervju ville blitt gjengitt korrekt.

Ta for eksempel det at Dagbladet skriver at det er tette politiske bånd mellom kommunikasjonssjef Reppe og min statssekretær Roy Angelvik. Tette politiske bånd skriver Dagbladet, til tross for at de står på hver sin side av det politiske spekteret. Saken minner meg om når avisa Fiskeribladet forsøkte å si at jeg var nær venn med min nabo, en nabo som bor 7 mil unna meg og som jeg knapt kjenner. Det endte med at Fiskeribladet måtte legge seg helt flat.

Jeg spøker ofte med at jeg ikke har noen venner, for jeg har ingen bindinger eller venner i næringslivet. Jeg står helt fritt. Og jeg kan ikke få sagt det tydelig nok, det finnes ingen bakveier inn til mitt statsrådskontor.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media