DEBATT

Oppdrettsnæringa:

Per Sandberg: Jeg har ikke blitt påvirket!

Dagbladet antyder at noen få utvalgte kan påvirke politikere i det skjulte. Det å bli anklaget for korrupsjonslignende forhold er sterkt kost. Det gjør meg opprørt og forbannet.

OPPGITT: Per Sandberg er forbanna på grunn av Dagbladets antydninger de siste dagene. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
OPPGITT: Per Sandberg er forbanna på grunn av Dagbladets antydninger de siste dagene. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Norske Sjømatbedrifters Landsforbund (NSL) har ikke påvirket et politisk vedtak om restriksjoner i Hardangerfjorden. Allikevel går Dagbladet langt i å antyde at det har foregått ting bak lukkede gardiner. Det er beviselig feil. I vinter bestemte regjeringen at strenge restriksjoner i Hardanger-fjorden kan oppheves fordi vi får på plass et nytt vekstsystem for oppdrett med strenge nasjonale retningslinjer. Dette vedtaket ble gjort flere uker før kommunikasjonssjefen i NSL, Frode Reppe sendte sin epost.

Arbeidet med vedtaket ble påbegynt og en avgjørelse var tatt lenge før kommunikasjonssjef Reppe forsøkte å ta kontakt. Dette vet Dagbladet godt. La meg legge frem tidslinjen her: så tidlig som 24. juni 2016 sendte departementet ut et forslag om å oppheve forskriften i Hardangerfjorden. Gjennom en åpen høring fikk vi mange innspill. Saken ble så behandlet og vedtatt i regjeringskonferanse 12. desember 2016. Deretter ble forskriften presentert 17. januar 2017. Det at NSL forsøkte å ytret sin mening om saken 13. januar, kun dager før den nye forskriften ble offentliggjort, har på ingen måte hatt innvirkning på denne prosessen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer