Per Sandberg om Ari Behns utspill: - Det er en skam

SVs Audun Lysbakken hyller engasjementet, mens Frp's Per Sandberg kaller utspillet en skam.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er en skam at Behn ikke ser at Norge bidrar betydelig allerede, skriver Sandberg i en sms til Dagbladet.

Frp-toppen er i harnisk etter Ari Behn, i forbindelse med en boklansering onsdag, sa Norge burde gjøre mer for flyktninger, og at 8000 Syria-flyktninger ikke er nok.

- Det er en skam at Ari Behn prioriterer bort titusener barn, kvinner og familier som ville fått bistand og hjelp i nærområdet for de midler Behn ønsker å kanalisere til de som «trekker loddet», fortsetter Sandberg.

Stortinget kompromisset seg i vår fram til å ta imot 8000 flyktninger fra Syria.

- Forsvinnende lite - Jeg er glad for at vi tar inn 8000 flyktninger. Men det er forsvinnende lite, vi kunne gjerne tatt inn 10 000. Det er en skam hvis vi ikke klarer å ta inn flere, sa Ari Behn til Dagbladet etter forlaget Kolons lansering av høstens nye bøker.

Ari Behn er i høst aktuell med novellesamlingen «Døden er en avsporing». Under lanseringa ga Behn uttrykk for spesiell bekymring over det store antallet mennesker som nå er på flukt fra krigen i Syria.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.