- Per Sandberg var emosjonell og helt på gråten

Sterke scener under innspillingen av «Valgcamp».

DELTAKERNE: Denne gjengen er kanskje mest kjent i svært formelle settinger, når det gjelder politikken. For tiden er de aktuelle med realityprogrammet «Valgcamp» og skal prøve å vise unge velgere at politikk også kan være spennende og interessant. Foto: TV 2
DELTAKERNE: Denne gjengen er kanskje mest kjent i svært formelle settinger, når det gjelder politikken. For tiden er de aktuelle med realityprogrammet «Valgcamp» og skal prøve å vise unge velgere at politikk også kan være spennende og interessant. Foto: TV 2Vis mer

(Dagbladet): I morgen er det premiere på TV 2s nye realityprogram «Valgcamp». Serien tar for seg totalt syv norske politikere som skal konkurrere og samarbeide, på tvers av partigrenser.

Blant dem er Per Sandberg (Frp),  Heikki Holmås (SV) og Linda Cathrine Hofstad Helleland (H). De to sistnevnte var også tidligere i dag på en pressevisning i TV 2 sine lokaler i Oslo, for å se hva de egentlig har begitt seg ut på.

- Jeg tente på ideen med en gang den ble lagt fram for meg. Dette viser oss politikere i en helt annen sammenheng enn det folk gjerne er vant til. Det blir mye show, men vi får også vist frem viktige verdier, sier Heikki Holmås til Dagbladet.

- Media fremstiller feilaktig Programmet går over totalt fire episoder, og da politikerne fikk se den første episoden i dag, lot ikke latteren vente på seg. Likevel forklarer Høyre-politiker Linda Cathrine Hofstad Helleland at det også tid tider var ganske emosjonelle samtaleemner som ble lagt fram på bordet.

- Det var en samtale med Per Sandberg, hvor vi diskuterte hvordan media feilaktig kan fremstille en person. Mye av det som blir skrevet eller sagt kan vi til tider ikke kjenne oss igjen i. Per var ganske emosjonell og helt på gråten. Det er viktig å vise at det faktisk er et menneske bak fasaden også, forklarer Hofstad Helleland til Dagbladet.

Per Sandberg fikk selv ikke være på pressevisningen i dag, men forteller til Dagbladet over telefon at oppholdet var svært hyggelig.

- Jeg var litt skeptisk i begynnelsen, men så synes jeg dette er en fin måte å kunne nå ut til nye velgere. Det er jo det vi håper på, at så mange som mulig vil engasjere seg i årets valg, og faktisk stemme, sier han.

Foruten deres ulike politiske syn, mener gjengen at hytteturen stort sett gikk smertefritt for seg. De innrømmer å sitte igjen med minner av både heftige diskusjoner, latter, tårer og generelt sett gode vennskap.

- Vi er jo vant til litt konkurranse, men for min egen del har fått et helt annet syn på SV. Nå liker jeg dem bedre, ler «Valgcamp»-deltaker Sandra Borch (Sp) og glimter bort på Heikki.

- Jeg har jo alltid elsket Senterpartiet, glimter Holmås tilbake.

Vasket seg i sjøen I første program blir det en introduksjon på alle deltakerne, og hvilket parti de kommer fra. Den første som framlegger en konkurranse for de andre, er Dagrun Eriksen fra KrF.

- Nå når jeg har sett den første episoden er jeg svært imponert over hvor bra laget det er. Jeg ser likevel at den kjolen jeg har på meg der ser bedre ut hjemme enn det den gjør på TV, ler hun.

Hun var også en av dem som våget seg ut i et vann ved hytta, av rent hygieniske årsaker.

- Vi måtte vaske oss i sjøen, fordi det manglet en dusj på hytta. Men jeg fikk assistanse av Linda, som stod klar med håndkle til meg, smiler hun.