Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Per Ståle årets TV-fjes

Per Ståle Lønning ble kåret til årets TV-fjes i kveldens «Gullruten» på TV2. Men hans tidligere medprogramleder Marit Christensen sto for kveldens spenstigste innslag.

Det var en mindre blid Anne-Kat. Hærland delte ut prisen i kveldens «Gullruten» på TV2.

- Denne prisen kommer fra nå av bare til å hete Per Ståle-prisen. Hei hei, Per Ståle, det var ikke å lurt, sa Hærland, og det var ikke tvil om hvilken epiosde hun henviste til.

Den populære, men kontroversielle programlederen for TV2s aktualitetsprogram «Sentrum» ble nemlig ikke mindre omstridt da han i våres slapp til en væpnet mann som holdt flere barn og ansatte som gisler i en barnehage direkte på lufta.

- Jeg vet ikke hvordan jeg skal tolke dette. Nå som jeg endelig er tatt av lufta får jeg endelig en pris, sa Lønning i sin takketale.

Lønning vant prisen foran Henriette «Ninni» Lien og Fredrik Skavlan.

Hjeltnes igjen

TV2s sjarmklump Arne Hjeltnes ble kåret til «Beste programleder» for andre gang. Han har tidligere blitt kåret til «Folkets TV-favoritt».

Ellers var det konkurrenten NRK som dominerte vinnerlista i TV2s årlige televisjons-galla. Spritserien «Edle dråper» vant Åpen klasse, NRKs faktakampanje vant promo-prisen, og Us innslag om onani vant reportasjeprisen.

Tre av statskanalens ansatte sto også for det som ubestridt var kveldens friskeste innslag. Da Bård Tufte Johansen og Harald Eia skulle dele ut humorprisen hadde de med seg Marit Christensen i rullestol.

Christensen «døde» på vei mot scenen, hvoretter Bård og Harald oppdager smykker i veska hennes.

Christensen er siktet i den såkalte smykkesaken. Hennes fraseparerte ektemann Elfad Badirkhanov ble i april dømt til 2 1/2 års fengsel, blant annet for å ha bedratt britisk-norske Marit Guinness Aschan for hennes smykkesamling, verdt ca. 4 millioner kroner. Mesteparten av smykkene er fortsatt borte.

bjorn.k.bore@dagbladet.no

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media