Per Ståle klar til å ta over

Per Ståle Lønnings nye fredagsmagasin, «Gi gass!», kan komme til å erstatte Hallvard Flatlands familieshow lørdag. - Jeg utelukker ingenting, sier programdirektør Nils Ketil Andresen i TV2.

Millionspill om Flatlands TV2-avgang

Etter planen skulle de to programmene, Lønnings «Gi gass!» og Flatlands «Har du lyst, har du lov», hatt premiere henholdsvis fredag 2. og lørdag 3. februar, og siden fulgt hverandre utover vinteren.

Det er nå usikkert om TV2 rekker å finne en erstatter for Flatland:

- Vi har tre alternativer: Vi utsetter det hele, vi lager et annet program, eller vi finner en som kan erstatte Flatland i det konseptet vi hadde, sier produsent Odd Arvid Strømstad.

«Har du lyst, har du lov» er utarbeidet av Tore Ryen, det er et talkshow som skal sendes i opptak uten konkurranser eller direkte kontakt med seere.

Per Ståle Lønning mener hans fredagsprogram «Gi gass!», med noen endringer, kan ta over som lørdagsunderholdning på TV2:

- Programmet er kanskje ikke helt tilpasset det pizzaspisende norske folk. Mer tilpasset de som spiser kamskjell og har vært ute en vinternatt. Og aller helst ville jeg ha kjørt dette helgeløpet sammen med Hallvard, sier Per Ståle Lønning.

- Det er en kreativ tanke, som vi må tenke igjennom når vi får den fra en person vi har respekt for, nemlig Per Ståle Lønning. En mulighet er å flytte Per Ståle over i det som var Flatlands program. Men helst vil vi ha Per Ståle på fredagskvelder, som planlagt, sier Kåre Valebrokk.

- Når vi bruker 10- 12 millioner kroner på et lørdagsprogram for å erobre lørdagskveldene, må vi ha en programleder som er så god at vi er brennsikker på at det blir en suksess.