GJØR GP-COMEBACK: Tidligere programleder, artistansvarlig og generell Grand Prix-general Per Sundnes. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
GJØR GP-COMEBACK: Tidligere programleder, artistansvarlig og generell Grand Prix-general Per Sundnes. Foto: Anita Arntzen / DagbladetVis mer

Per Sundnes blir Grand Prix-kommentator for NRK

Skal kommentere finalen i radio.

(Dagbladet): Tre år etter at han ga seg med Melodi Grand Prix i NRK returnerer Per Sundnes til melodikonkurransesirkuset. Når den store finalen går av stabelen i Wien 23. mai kommenterer han det som skjer på radiokanalen NRK P1.

- I år er det 60-årsjubileum, så da må alle bidra. Og når NRK ønsker seg en eksklusiv radiokommentator skal de selvsagt få det, sier Sundnes til Dagbladet.

Mye kunnskap På en måte sluttes sirkelen: Det var som kommentator at Sundnes i sin tid startet å jobbe med Melodi Grand Prix, selv om han etter kort tid ble forfremmet til programleder, og ikke minst artistansvarlig, som var i fem år fra 2008 til 2012.

- I den tida opparbeidet jeg meg mye kunnskap jeg nå får anledning til å bruke igjen, sier Sundnes.

Han har selv gode minner fra radiodekningen av den internasjonale finalen.

- I min barndom hørte vi gjerne på Erik Heyerdahls kommentering på radio mens vi så tv-sendinga. Jobben blir ekstra gøy fordi det er en gammel tradisjon, sier Sundnes.

Hemmelig nummer - Og selv om Eurovision Song Contest også er en spjåkemorsom tv-konkurranse, er det jo en musikk-konkurranse som fint kan følges i radio. Det blir min jobb å være det norske folks guide til dette universet, og formidle det som skjer på scenen for de som for eksempel sitter i bil eller på et tog og ikke kan se på, sier han.

- Er det er godt partytriks å kunne så mye om Grand Prix?

- Ikke i min krets, kanskje. Men for å si det sånn: Det er en grunn til at jeg har hemmelig telefonnummer. Det er mange som har Grand Prix-quiz der ute. Og jeg skal selvsagt være tilstede på alle plattformer og legge egne quizer på nettet, sier han.

TV-sendinga fra Wien er det Olav Viksmo Slettan som skal kommentere, slik han har gjort i flere år. Det er duoen Kjetil Mørland og Debrah Scarlett som representerer Norge i den internasjonale finalen.