Per Sundnes blir Grand Prix-kommentator for NRK

Skal kommentere finalen i radio.

GJØR GP-COMEBACK: Tidligere programleder, artistansvarlig og generell Grand Prix-general Per Sundnes. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
GJØR GP-COMEBACK: Tidligere programleder, artistansvarlig og generell Grand Prix-general Per Sundnes. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tre år etter at han ga seg med Melodi Grand Prix i NRK returnerer Per Sundnes til melodikonkurransesirkuset. Når den store finalen går av stabelen i Wien 23. mai kommenterer han det som skjer på radiokanalen NRK P1.

- I år er det 60-årsjubileum, så da må alle bidra. Og når NRK ønsker seg en eksklusiv radiokommentator skal de selvsagt få det, sier Sundnes til Dagbladet.

Mye kunnskap På en måte sluttes sirkelen: Det var som kommentator at Sundnes i sin tid startet å jobbe med Melodi Grand Prix, selv om han etter kort tid ble forfremmet til programleder, og ikke minst artistansvarlig, som var i fem år fra 2008 til 2012.

- I den tida opparbeidet jeg meg mye kunnskap jeg nå får anledning til å bruke igjen, sier Sundnes.

Han har selv gode minner fra radiodekningen av den internasjonale finalen.

- I min barndom hørte vi gjerne på Erik Heyerdahls kommentering på radio mens vi så tv-sendinga. Jobben blir ekstra gøy fordi det er en gammel tradisjon, sier Sundnes.

Hemmelig nummer - Og selv om Eurovision Song Contest også er en spjåkemorsom tv-konkurranse, er det jo en musikk-konkurranse som fint kan følges i radio. Det blir min jobb å være det norske folks guide til dette universet, og formidle det som skjer på scenen for de som for eksempel sitter i bil eller på et tog og ikke kan se på, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer