KOMMENTARER

Per-Willy Amundsen er ikke farlig

Men Facebooks moderering kan være det.

TYKK IRONI: Per-Willy Amundsen er en dårlig gallionsfigur for ytringsfriheten. I gårsdagens innlegg, der han anklager Facebook for sensur, tar han selv til orde for sensur.
TYKK IRONI: Per-Willy Amundsen er en dårlig gallionsfigur for ytringsfriheten. I gårsdagens innlegg, der han anklager Facebook for sensur, tar han selv til orde for sensur. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Per-Willy Amundsens Facebook-status tirsdag var så utrolig at mange lurte på om det kunne være sant. Hadde representanter for verdens største sosiale medium virkelig ringt den tidligere justisministeren, Statsministerens kontor (SMK) og Fremskrittspartiets administrasjon for å be ham slette et innlegg før de gjorde det? Noen raske telefoner til SMK og Facebook bekreftet historien.

Denne gang har Per-Willy Amundsen rett. «Sensurert av Facebook», skrev stortingsrepresentanten på egen side og mener at «ytringsfriheten trues».

Facebooks sletting viser hvor hjelpeløs internettgiganten er som redaktør. Innlegget som ble slettet, er på alle måter langt innenfor det man bør akseptere i en åpen politisk debatt. Amundsen gir sin støtte til den høyreekstreme Tommy Robinson, og vil gi ham politisk asyl i Norge.

Forslaget bør imøtegås med saklige argumenter. Men det bør selvsagt være lov å mene. For norske velgere er det dessuten interessant å vite at en tidligere justisminister i Erna Solbergs regjering mener dette.

Ironien ligger tykt over offeret. Per-Willy Amundsen er en dårlig gallionsfigur for ytringsfriheten. Topp-politikeren har selv lenge boikottet avisa iTromsø, kalt Nordlys for Pravda og tatt til orde for at fylkespartiet skulle vurdere å boikotte landsdelens største avis. I gårsdagens innlegg, der han anklager Facebook for sensur, tar han selv til orde for sensur: at Stortinget skal gripe inn og bestemme hva Facebook skal publisere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer