Perfect Moment - The Contact

Ekstremsportfilm skjemmes av banale kommentarer.

FILM: Liker du å se andre mennesker kaste seg ut i nær-døden-opplevelser, er dette filmen for deg. For, på tross av sin noe pretensiøse form, er «Perfect Moment - The Contact» en adrenalinfylt actionfilm fra virkeligheten, en reality-utflukt som overgår det meste.

Ekstremsport handler om å spenne på skiene og sette nedover vertikale fjellvegger, surfe på bølger høye som hus, hoppe fra himmelhøye stup iført vingedrakt eller rett og slett rafte i Sjoas frådende stryk. Sånne «perfekte øyeblikk» fråtser denne filmen i. Regissør Thierry Donard overvelder oss med fantastiske bilder av hvite fjellsider og mektige bølger, og dette ville vært en stor opplevelse, hadde det ikke vært for to ting.

For det første er «Perfect Moment - The Contact» utstyrt med en irriterende kommentarstemme som nok prøver å gi filmen et løft, men som bare serverer banaliteter. Det samme gjelder intervjuene med de medvirkende ekstremistene, de har ikke stort annet å bidra med enn at sportingen deres er gøy og lar dem føle seg frie, og at de liker å lage spor i snøen.

Det andre underlige grepet er forsøket på å sy actionsporternes opplevelser sammen med dyrelivet i fjell og hav. Innklippede sekvenser med ulv, ørn og ei skilpadde klarer likevel ikke å si noe vettugt om sammenhengen mellom våre ekstremsportvenner og våre dyrevenner.