DEBATT

Perfeksjonssamfunnet

Å være god nok, er ikke godt nok lenger. I miljøpolitikken er vi opptatt av å beholde mangfoldet i flora og fauna. For oss mennesker synes det å være motsatt.

FORSTREKKER SEG: «Jeg lærer mindfulness og yoga. Jeg har alt jeg kan ønske meg. Kan jeg mangle jern eller vitaminer? Mye av tida som fastlege går med til å høre historier om slitenhet og arbeid med å finne ut av hvorfor», skriver kronikkforfatteren. Illustrasjonsbilde: Lars Myhren Holand
FORSTREKKER SEG: «Jeg lærer mindfulness og yoga. Jeg har alt jeg kan ønske meg. Kan jeg mangle jern eller vitaminer? Mye av tida som fastlege går med til å høre historier om slitenhet og arbeid med å finne ut av hvorfor», skriver kronikkforfatteren. Illustrasjonsbilde: Lars Myhren Holand Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg skjønner ikke hvorfor jeg er så sliten. Jeg spiser sunt og trimmer mye. Jeg har en spennende jobb, fint hus, flott ektefelle og nydelige barn. Jeg lærer mindfulness og yoga. Jeg har alt jeg kan ønske meg. Kan jeg mangle jern eller vitaminer?

Mye av tida som fastlege går med til å høre historier om slitenhet og arbeid med å finne ut av hvorfor. Det finnes av og til åpenbare årsaker som for eksempel store omsorgsoppgaver, det være seg omsorg for gamle foreldre eller funksjonshemmede barn. Det kan være småbarnsforeldre som kaver med jobb, lite søvn og for liten tid til de små. Andre ganger finner vi årsaker som stoffskiftesykdommer, anemier eller andre klare somatiske sykdommer.

Ofte finner vi ikke slike åpenbare årsaker til at personen er så sliten. Men det jeg ser, er at unge og voksne hele tida forstrekker seg etter hva en forventer skal være det moderne liv i 2013. Det streves etter å være vellykket på alle livets områder på en gang. Man vil være slank, sprek, sunn, vakker, ha en vellykket karriere og romantisk samliv med oppmerksomt nærvær.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer