Perfekt festivalmetal

Amerikanske Deftones på Norwegian Wood.

KONSERT, NORWEGIAN WOOD (Dagbladet.no): Deftones\' versjon av metal er egentlig perfekt for en festival der sola skinner og folk har det ganske fint.

Kvintetten fra California defineres gjerne som nu-metal, men den merkelappen gjelder i bredest forstand. For gutta leverer en eksperimentell versjon med et knallhardt grunnfjell der påbygget er like inspirert av The Cure som for eksempel kveldens avlyste hovednavn, Korn (erstattet av Turboneger). Og de kan sin Tool-diskografi. Men det er den stemningsfulle følelsen over Deftones metal som passet perfekt inn under dagens Norwegian Wood, der flere tusen stod og digget musikk i kveldssola.

Vokalist Chino Morenos stemme gir et nesten ambient inntrykk og det hele fremføres på en herlig suggerende måte. Selv når det eksploderer føles det kontrollert, og en slik sprengning kan som kjent være svært så virkningsfull, noe vi fikk oppleve til fulle i Frognerbadet i kveld.

Og da Soulflys Max Cavalera entret scenen helt mot slutten av settet smalt det helt ukontrollert også. En fin liten gest for de mange frammøtte. 

Det er selvfølgelig synd at Korn ikke kom, men amerikansk hard musikk var uansett svært godt representert. Nå er det bare å glede seg til bandets neste album. Tre år er lenge å vente på et så bra band som Deftones.

DEFTONES-VOKALIST:</B> Chino Moreno.