Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Perfekt festivalmoro

Linkin Park kom, så og vant.

SEIRET:: Linkin Park tok Hove med storm. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
SEIRET:: Linkin Park tok Hove med storm. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer

HOVEFESTIVALEN: Mange mener mye om amerikanske Linkin Parks mildt striglede hardrock. Hva man enn måtte tillegge gjengen av konspirasjonsteorier, skjulte agendaer og rockens kynisme satt i system - i går var de et veloljet underholdningsmaskineri som ikke kunne skjære ut.

Gjengens første konsert på norsk jord ble et tokt som aldri levnet noen tvil om at det skulle ende i seier. Chester Bennington har hele tiden kontroll på troppen, og både lydmessig og visuelt er alt på plass fra første skarptrommeslag. 

Storskjermen som dekker hele bakveggen av scenen serverer lekre bilder foran en Tromøysol som har lusket seg ned bak tretoppene, og publikum stemmer i fra første frase.

Da er det bare for kollektivet å brette ut katalogen. «Numb», «In the End» og «Bleed it Out» er selvsagt stolpene i settet, men også nyere skyts som «When They Come For Me» går også ned på høykant. Den perkusjonstunge låta er på grensen av det overpompøse, men i denne sammenheng handler det kun om å sette to streker under alle virkemiddel, og det er effektivt som få.

I sum fremsto Linkin Park som den perfekte festivalunderholder. Aldri ekskluderende eller innadvendt, men heller ikke påtatt insisterende.

Da er det bare for Bennington og kompani å notere seg nok et slag vunnet. Deres første norgesbesøk blir neppe deres siste.