FOTOFORBUD: På grunn av en fotokontrakt vi ikke kunne akseptere, måtte vi smugle ut et mobilbilde. Det var av dårlig kvalitet - men heldigvis fikk vi hjelp av en godt plassert leser, som sendte oss noen nye, gode. Takk, Guro Lindahl Flåten! Foto: Guro Lindahl Flåten
FOTOFORBUD: På grunn av en fotokontrakt vi ikke kunne akseptere, måtte vi smugle ut et mobilbilde. Det var av dårlig kvalitet - men heldigvis fikk vi hjelp av en godt plassert leser, som sendte oss noen nye, gode. Takk, Guro Lindahl Flåten! Foto: Guro Lindahl FlåtenVis mer

Perfekt klarsyn

Justin Timberlake er den originale Justin. På toppen av karrieren og det meste annet.

ANMELDELSE: Verdens kanskje største, i definisjonen beste - og med størst nedslagsfelt, mannlige artist heter Justin Timberlake. Predikant-sønnesønnen fra Memphis, Tennessee har videreforedlet det karismatiske arvematerialet til «world domination» i en alder av 33. Hm... Det blir nesten litt mye. En nærmest perfekt karriereutvikling som nå spenner over to tiår, hvis vi skal være litt rause. I alle fall fra 2002 og solodebuten «Justified».

HVITT FLYGEL: Kler Justin Timberlake. Foto: Guro Lindahl Flåten
HVITT FLYGEL: Kler Justin Timberlake. Foto: Guro Lindahl Flåten Vis mer

Publikum på Telenor arena i går kveld hadde dermed tilsvarende spenn — fra sindige 40-åringer til 18-åringer som tar rare mobilbilder ustanselig. En generasjonskløft som bare Justin (kan vi ikke la ham få ta tilbake det fornavnet?) kan bygge bro over.
Og da det enorme trommesettet, congatrommene, blåserrekka, koristene og resten av bandet kom opp sammen med det hydrauliske scenegulvet, visste vi alle at dette kom til å bli en hyggelig kveld.

Bunnsolid band Timberlake har semitrailerlass med hits med seg på «The 20/20 Experience World Tour», men han lener seg ikke tilbake på låtmaterialet. Denne mannen har orkestrert låtene med et helt vanvittig bunnsolid band, tight til minste halvnote. «Robust», som det heter i våre dager. Med inspirerte arrangementer, som aldri tar seg råd til å svime avgårde på autopilot. Hovedpersonen aller minst, som først og fremst er proff til fingerspissene. Altså korrekt. Men hva gjør vel det når det er så gjennomført høy kvalitet?

Enorm selvtillit Det tyder på en enorm selvtillit, en tro på at låtmaterialet, den melodisterke stemmen, timingen, dansinga — vi kunne ha fortsatt — er nok i seg selv. Ingen overdreven kjekkaseri overfor publikum, bortsett fra en «shake your ass»-oppfordring nå og da. Det var mange som fulgte akkurat den anbefalingen, for øvrig.

FOTOFORBUD: Vårt opprinnelige bilde.
FOTOFORBUD: Vårt opprinnelige bilde. Vis mer

Vi begynner å bli vant til den litt monstrøse konsertarenaen Telenor arena, og kvelder som denne viser at det faktisk går an å fylle hele denne enorme, grå hallen med følelser, hyling og glede over musikkopplevelser som sjelden kommer vår vei. Høydepunktene kom med jevne mellomrom — først på «My Love» — som utløste første takeoff i publikum. Derfra og ut var salen solgt.

Det blir vanskelig å trekke for noe på en kveld som denne. Eneste skår i gleden for noen var en litt lav scenekonstruksjon, og for oss anmeldere: at vi egentlig måtte signere kontrakt for å få publisere på internett. Vel, vi signerte ikke — men er glad vi ordnet oss billetter på egenhånd slik at vi fikk med oss Justins klarsynte (20/20 vision = perfekt syn) opplevelse.