Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Perfekt kveld

LILLEHAMMER (Dagbladet): Jonas Fjeld har en sjarm og utstråling som ville gitt utslag på Richters skala om det ikke hadde vært for at han gjør så lite vesen av seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når han i tillegg farter rundt med tre musikanter som gir ham akkurat den støtten som skal til for å gjøre kvelden perfekt, bør du gripe sjansen når han nå dukker opp på et kulturhus i nærheten. Du gjør rett og slett en tabbe om du skulker når rektor Fjeld inviterer til to skoletimer i norsk musikkhistorie, med avstikkere til Liverpool og Tennessee. Kjør gjerne noen mil, også. Gutta er verdt det.

Under huden

Jonas Fjeld stiller store krav til seg selv. Han insisterer på å få låtene under huden, og det kommer med åra. Samtidig kommer tryggheten og troverdigheten.

Han har dessuten en ordsmed som kjenner ham godt. På den annen side er Ole Paus utrolig heldig som har en artist som kan formidle ordene hans på en så suveren måte. Derfor er det så riktig å starte konserten med den første låten den rustne herren skrev for Fjeld i 1982. «Nerven i min sang» kunne stått som overskrift på hele konserten.

Fjeld slamrer ikke i dører og snakker ikke i store bokstaver, men på sitt stillfarende og lune vis pleier han en kommunikasjon med publikum som utstråler tilstedeværelse og varme.

Han forteller om livet på Konnerud, om Drammenselva, om Drammen i regn, om da luggen forsvant i 1970 og om da de rustne herrene havnet på «Absolute Music» med «Tordensky». Det var gærent, det!

Reseptfritt

Texas Jensen er rett og slett bare et stort smil som elsker det han holder på med, og på toppen av det kan han øse av en alle tiders låtrekke nesten like lang som Drammenselva; «Engler i snøen», «Hun kom som en engel», «Sett bagen fra deg», «Hu derre du veit» og «The Bells Are Ringing For You Now» fra tida i Nashville - med publikum som levende synth. Ja, og så «Blackbird», da. Beatles kan du få reseptfritt hos doktor Fjeld.

Han veksler mellom gitar og piano, men deler scene med tre fine eksemplarer av musikantarten: Per Hillestad (trommer og perkusjon), Nils Mathisen (fiolin, piano og gitar) og Per Mathisen (bass).

Bare én gang skurrer det litt. Når Fjeld plukker fram den svarte el-gitaren på «Texas Jensen» priser vi oss lykkelige over at resten av konserten er akustisk. Noen rocker er han ikke lenger.

Det er helt ålreit, det!

TURNÉSTART: Jonas Fjeld med band startet en lang turné med en strålende konsert på Lillehammer i går.