Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Perfekt Potter

Engelske kritikere går av hengslene for Harry Potter-filmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Magisk er det eneste ordet for filmen, melder avisa Telegraph

- Filmens 152 minutt flyr forbi, det samme gjør kosteskaft, snøugler og flygende nøkler. Alt med denne filmen flyr, for å ikke snakke som billettsalget, mener Independent.

Kjendispremiere

Storbritannias filmkritikere graver dypt i flosshatten og trekker opp det ene magiske og flammende adjektivet etter det andre når filmen «Harry Potter og de vises sten» skal under øksa. Filmatiseringen av J.K Rowlings nesten ufattelig populære bøker hadde verdenspremiere forrige søndag. Det hadde vært jobbet i nesten to måneder med forberedelsene av Londons Leicester Square for premieren, og Sting og datter, Cher i blond parykk og Emma «Baby Spice» Bunton var blant de mange stjernene som strømmet til.

- Jeg vil se den igjen, sier Cher til Usa Today og fortsetter:

- Det er en av de vakreste filmene jeg har sett.

Og kritikerne er ikke akkurat uenige med pop- og filmstjerna.

- Det er virkelig et trylleshow. Det er 152 minutter med Potter-magi til nytelse, og Harrys første trolldom er fascinerende, sier Daily Mails Baz Bamigboye.

- Aldri har to og en halv time gått så fort, melder The Sun: - Jeg kikket ikke på klokka mi en eneste gang, og det er første gang jeg har vært i en kinosal full av barn uten at noen av dem skreik eller vrei seg.

Barnas dom

Og de veloppdragne barna fikk også lov til si sin mening i britiske aviser.

- Dette er stort. Den beste filmen jeg har sett, mye bedre enn Disneys tegnefilm, mente Barney, seks år og ni måneder. Han var for anledningen filmkritiker for The Times

The Guardian hadde leid inn 12 år gamle Alex Roberts for å si sin mening om Potter på filmlerretet.

- Til slutt jublet alle og jeg lurte på når jeg kunne se den igjen. Jeg tror ikke jeg vil se den ni ganger, men den vil helt sikkert være en av mine favorittfilmer.

«Harry Potter og de vises sten» har premiere den 23. november her i Norge.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!