Perfekt selskap

Vin og østers, foredrag og sitarmusikk er noen av ingrediensene når teaterkompaniet De Utvalgte inviterer til en interaktiv happening i Villa Stenersen i helga.

Forestillingen tar utgangspunkt i Oscar Wildes romanfigur Dorian Gray.

De Utvalgte har fått med seg kunstnerkolleger fra Sverige og Danmark, musikere fra Palace of Pleasure og Salvatore, framtidsforsker Erling Dokk Holm og kunsthistoriker Eirik Bøe.

I dag, i morgen og mandag kan publikum bli med på en guidet omvisning i estetisk oppdragelse, akseptnarkomani og «designet identitet», ifølge De Utvalgte.

Forestillingen, med tittelen «Kultur» er en blanding av cocktailselskap, seminar og drama.

- Publikum skal delta i forestillingen selv, og får servert drikke, historier om villaen og foredrag, forteller Torbjørn Davidsen.

Kunsthistoriker Eirik Bøe er ekspert på Villa Stenersen og arkitekten Arne Korsmo, og når skuespillerne serverer myter om huset som er for vanskelige å svelge, spretter han opp og forteller hvordan ting egentlig foregikk. Statsviter Erling Dokk Holm skal snakke om forholdet mellom design og identitet.

- Dette blir det perfekte selskap, lover Davidsen.

FUNKISFEST: Teaterkompaniet De Utvalgte serverer en estetisk opplevelse i Villa Stenersen i helga. Men de garanterer et snev av ubehag midt oppi all skjønnheten. I forgrunnen kunsthistoriker Eirik Bøe, som er en del av forestillingen.Foto: TORE SANDBERG