- Perfekt timing for homse-kjærlighet

Brokeback Mountains tema gjør at den sannsynligvis blir årets store Oscar-vinner.

(Dagbladet.no) - Brokeback Mountain kom med årets rette tema, til rett tid.
 Det er det eneste som teller,
sa fjorårets Oscar-vinner Morgan Freeman til the Radio Times. Det skriver BBC.

- Jeg likte filmen..men ville selv ikke valgt den fremfor Capote og skuespiller Philip Seymour Hoffman, la Freeman til.

Morgan Freeman vant selv Oscar for beste mannlige bi-rolle i filmen Million Dollar Baby i 2005.

Favoritter

Brokeback Mountain er storfavoritt til å vinne prisen for beste film under Oscar-utdelingen i Los Angeles 5.mars.

Andre nominerte filmer er Good Night, and Good Luck, Crash, Capote og Steven Spielbergs Munchen.

Likevel; store bookmaker-byråer som William Hill holder Brokeback Mountain som sin heteste Oscarvinner-kandidat noensinne, i følge BBC

Brokeback Mountain- regissør, Ang Lee er også spådd å kapre prisen for beste regissør.

 Kjærlighet: mellom to cowboyer. Filmens temaet gir høye odds for Oscar-statuetten. Likevel er det ikke Heath Ledger(t.v) og Jake Gyllenhaal som er favoritter til beste mannlige skuespiller. Foto: Scanpix
Kjærlighet: mellom to cowboyer. Filmens temaet gir høye odds for Oscar-statuetten. Likevel er det ikke Heath Ledger(t.v) og Jake Gyllenhaal som er favoritter til beste mannlige skuespiller. Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg syntes filmen var et aldri så lite kjærlightesverk. Jeg forestilte meg aldri at den ville gå så bra, sa regissør Lee tidligere denne uken.

Andre også på banen

Men- det er Philip Seymour Hoffmann som er spådd å stikke av med statuetten for beste mannlige skuespiller for filmen Capote som har premiere på norske kinoer fredag 3.mars.

Som da han spilte en bi-rolle spilte i Almost Famous, er Hoffmann i Capote på ny tilbake i journalistyrket som Truman Capote- New York-journalisten som ble en foregangsfigur for den amerikanske nyjournalistikken på 60-tallet.

Hoffman har allerede en Golden Globe, en SAG-pris og en lang rekke filmkritikerpriser for Capote. Og nå er han Oscar-nominert for første gang i karrieren.

Når det gjelder den kvinnelige Oscar-statuetten, er det Reese Witherspoon som seiler opp som storfavoritt. Witherspoon spås prisen for rollen som June Carter i filmen om Johnny Cash, Walk The Line.

«Månedens smak»: Skuespiller Morgan Freeman mener at temaet i Brokeback Mountain vil skaffe filmen Oscar.
Beste kvinnelige: Reese Witherspoon er storfavoritt til statuetten for beste kvinnelige skuespiller i rollen som June Carter i Walk The Line. Her sammen med Joaquin Phoenix i rollen som Johnny Cash.
Beste mannlige?: Skuespiller Philip Seymour Hoffmann har allerede vunnet den britiske BAFTA-prisen for sin rolle i filmen Capote. Nå er han Oscar-favoritt.
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 1045892643


Varnish cache server