Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Perfekt vertinne

Nathalie Nordnes\' «Join Me In The Park» er et elegant cocktailparty av et album. Lattermildt og behagelig, men til tider også litt kjedelig.

CD: Nathalie Nordnes vet å ta godt vare på sjangervennene sine, og på sitt andre album har hun invitert dem alle på en heidundranes hagefest.

På «Join Me In The Park» mingler tyggegummipop, bossa, taffel og jazz, samtidig som country og easy listening kliner i en krok. Mens Nathalie sitter i en hagestol og snekrer sammen popnostalgi, passer Petter «HP» Gundersen og Kato Ådland - som også produserte «Hush Hush» fra 2003 - på at festen flyter som den skal.

Og det gjør den også - i hvert fall mesteparten av tida.

Nathalie synger med en kokett Sarah Cracknell på shoppingtur med Nina Persson og Norah Jones -stemme, og skriver både melodier og tekster som bugner av populærkulturelle retroreferanser.

Noen ganger føles det litt konstruert, men for det meste er det både finfint og fengende. På åpningssporet «Meet Me In The Park» har Nathalie pakket piknikkurven med Burt Bacharach-pop, blide strykere og gode venninner.

Med lett henslengt hawaii-gitar blir den easy listening-inspirerte venninnehyllesten «Catherine» rein og skjær Honolulujazz. «Recall» er som en søknad om medlemskap i jentegruppa Shangri-Las. Og på «Tour de France» drar hun en Francoise Hardy og kliner seg gjennom Frankrike. Platas flotteste låt er likevel «I Would Love To Tell You All» . Ved hjelp av bergenseklektikerne Real Ones har Nathalie og HP skrudd sammen en nydelig countryjoiklåt med Sukiyaki-klang.

Med andre ord så skjer det mye på «Join Me In The Park». Likevel mangler den det bittelille ekstra. Kanskje det rett og slett er for polert?

NY STIL: Nathalie Nordnes hopper på poptoget - med bossa, taffel, jazz, country og easy listening i bagasjen.