Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Perlemål

Dagbladet.no har testet This Is Football 2002 til PS2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Akkurat da de fleste trodde at FIFA-spillene fra Electronic Arts hadde skaffet seg herredømmet for fotballspill, kom This Is Football 2002 (TIF 2002) inn fra venstre og skrudde ballen i krysset. For det var ikke mange som hadde høye forventninger til spill-serien som har tilbrakt lang tid på benken. Derfor er det gøy å se at spillet har skaffet seg fast plass på laget.

TIF 2002 utmerket seg allerede første gang vi prøvde spillet. Det er lagt ned mye arbeid i å få figurene til å likne ekte spillere, og du gjenkjenner alle profilene lett. Produsentene har også klart å gjenskape mange av faktene til de mest profilerte spillerne. Også tilskuerne er flott laget, og er med på å skape en flott ramme rundt spillet.

Men det viktigste er selvfølgelig spillbarheten. Et av de største problemene med FIFA 2001 var at det fantes enkelte teknikker som gjorde at du alltid scoret. Det holdt med å løpe til dødlinja og legge inn, så scoret spissen din på brassespark - hver bidige gang.

Vi har lett med lys og lykter i langt over hundre kamper, men har ennå ikke funnet slike feil i TIF 2002. Det er mye morsommere å spille når du faktisk kan bomme alene med keeper.

Et annet stort pluss er at frisparkene i TIF 2002 er suverene. Det gir en deilig følelse å skru ballen rundt muren og forbi Barthez. Kontrollene for å ta frispark er enkle, og de beste vi har sett i et fotballspill. Men det er kanskje litt for enkelt å skru ballen urealistisk mye.

Men selvfølgelig er det noen feilpasninger i dette spillet også. Hvis ballen ligger i nærheten av dødlinja, løper spillerne bort til den og fører den ut. Det skyldes at det tar litt for lang tid fra du trykker på pasningsknappen på håndkontrollen til spillerne reagerer. Det er også litt for få forskjellige finter i spillet, og det trekker ned at spillet faktisk er hakkete innimellom. I tillegg er det litt lite fart over spillet.

Dette er uansett det beste fotballspillet på markedet i dag. Men det blir spennende å se om FIFA 2002 er enda bedre.

Hele Norges coronakart