Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Pernille Rygg på nettet

Pernille Rygg er aktuell med krimromanen «Det gyldne snitt». Les hva forfatteren svarte på lesernes spørsmål, og se videohilsen!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Se Video i Realplayer

<>
»Se Pernille Ryggs videohilsen til Dagblad-leserne

Pernille Rygg debuterte med «Sommerfugleffekten» i 1995, en krimroman med psykologen Igi Heitman i detektivrollen.

Nå er hun aktuell med oppfølgeren «Det gyldne snitt». Boka er hovedbok i Bokklubben Nye Bøker, men har mottatt blandet kritikk. Dagbladet mente boka var «uspennende og uengasjerende», VG ga den en toer, mens Aftenposten skrøt den opp i skyene.

Rygg har skrevet både roman og krim, og mener det er en forskjell mellom sjangrene. Likevel mener hun ikke at man ikke skal ta krim på alvor.

I «Det gyldne snitt» skildrer Rygg et sadomasochistisk miljø, noe som vekker oppsikt. Selv sier forfatteren at hun er «litt lakk og lær selv», og at oppmerksomheten rundt det er til å leve med.

Vil du vite hvem som er Pernille Ryggs favorittforfatter? Hvor hun henter inspirasjon? Eller lurer du på hvorfor hun har valgt en psykolog som hovedperson i sine bøker? Les Ryggs svar til leserne!

Se for øvrig Pernille Ryggs forfatterside, eller klikk her for å diskutere hvorvidt litteraturkritikerne er for snille i sine anmeldelser.

BOKAKTUELL OG PÅ NETT: Krimforfatter Pernille Rygg.