TAR OVER: Pernille Sørensen blir ny lagleder i «Nytt på nytt». 
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
TAR OVER: Pernille Sørensen blir ny lagleder i «Nytt på nytt». Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Pernille Sørensen tar over i «Nytt på nytt»

Men hun skal ikke bli blond.

(Dagbladet): Forrige uke ble det kjent at Ingrid Gjessing Linhave slutter i «Nytt på nytt». Det til fordel for et nytt program hun skal lede med Kåre Magnus Bergh.

NRK har lenge holdt kortene tett til brystet, og har ikke villet avsløre erstatteren, til tross for at vedkommende skal ha takka ja for en god stund tilbake.

Nå bekrefter imidlertid statskanalen til Dagbladet at det blir Pernille Sørensen som tar over stafettpinnen fra Gjessing Linhave.

- Dette er drømmejobben. Jeg får lov til å lage nye vitser til nye temaer hver uke, og finne ut hva folk ler mest av. Det ligger i stand-up sjangerens natur, og det er jo bakgrunnen min. Jeg er veldig glad i å gjøre «Side om side» også, men der må vi jo vente et halvt år på responsen på en vits. Her kommer den med en gang, forklarer Sørensen til NRK.

Hun avviser imidlertid at hun har planer om å farge håret blondt, for å følge opp rekken av platinablonde lagledere i humorprogrammet.

Gjessing Linhave tok avgjørelsen om å gi seg allerede i november i fjor, så selv om exiten hennes kom som et sjokk på seerne, har redaksjonen visst om det en stund.

«Nytt på nytt»-veteran Knut Nærum er glad for at Sørensen takket ja til forespørselen.

- Vi ville ha henne fordi hun er morsom og fordi vi liker henne. Heldigvis hadde hun lyst, sier han til Dagbladet.

Tidligere har Anne-Kat. Hærland og Linn Skåber vært humorprogrammets kvinnelige alibi.