Perpleks pop

Beskrevet som en blanding av Beck, Bacharach og Velvet Underground lever Experimental Pop Band glatt opp til navnet sitt.

Bristol-gruppa Experimental Pop Band (EPB) er på Europa-turné, og stiller med sitt ferske album «The Tracksuit Triology», utgitt på labelen City Slang, på So What! i dag.

Med fare for å la navnet overta helt, er platen en blanding av tradisjonelle popelementer, disco, jazz, rock, sampling og synthpop. Med hverdagslige tekster om små og store ting i livet. Hva de vil servere i kveld, og om det er en fristende lapskaus, gjenstår å se.

Bandet har også singelen «Bang, Bang You\'re Dead» ute nå, og sangtitler som «Casual Sex», «Satans Friends» og «Narcotic Daze» antyder tekster like utforskende som musikkstilen.

EPB ble dannet i 1995, og debuterte med albumet «Discgrotesque» året etter, med betegnelser som «Popmusikk for folk som er lei av popmusikk!». Singelen «Boutique In My Backyard» ble også «Single of the week» og «Pick of the week» i musikkbladet Melody Maker.

Les mer om Experimental Pop Band på platelabelen City Slang. Du kan også laste ned singelen Bang, Bang You\'re Dead som mp3 hvis du har Winamp, eller se en ganske så kul Video til låta hvis du har Quicktime.