Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Perry Como

Rikholdig samling med myteomspunnen amerikansk crooner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På forseggjort retroutgivelse får du en samling av den legendariske, amerikanske sangeren Perry Comos diverse juleplater fra 1946 (da han utga fire jule-EP-er i 78-format) til 1981, da han gjorde sin siste innspilling. Pluss enkelte uutgitte spor.

Historien om Perry Comos forhold til jula fortelles i et fyldig hefte, og samlingen er både julemusikkhistorisk og musikalsk interessant. Spennet mellom den muntre og løsslupne 1946-innspillingen av «Santa Claus Is Comin' To Town» til den håpefulle «I Wish It Could Be Christmas Forever» i 1981 representerer en vokal karriere, et delvis desperat livsløp som Sean O'Hagan på sitt soloalbum «High Llamas» har beskrevet slik: «I'm so worried about that man. He's gonna drink himself into the ground.»

Uansett hvor hardt han måtte ha levd: Perry Como avslutter med en svært følsom versjon av «Ave Maria» fra 1959. På italiensk, naturligvis, som seg hør og bør.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!