Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Persbrandt skal spille svensk politietterforsker - igjen

Skandaleskuespilleren har fått ny hovedrolle.

NY HOVEDROLLE:  Den svenske skuespilleren Miakel Persbrandt har fått hovedrollen i filmen «The Hypnotist», som er basert på Lars Keplers bok. Foto: Thomas Lekfeldt / Stella Pictures
NY HOVEDROLLE: Den svenske skuespilleren Miakel Persbrandt har fått hovedrollen i filmen «The Hypnotist», som er basert på Lars Keplers bok. Foto: Thomas Lekfeldt / Stella Pictures Vis mer

(Dagbladet): Den svenske skuespilleren Mikael Persbrandt (47) blir sett på som en av skandinavias fremste skuespillere, og er mest kjent for sin rolle som politietterforskeren Gunvald Larsson i «Beck»-serien.

Nå er han klar for nok en hovedrolle. Igjen som etterforsker i en ny, svensk spenningsfilm.

Beundrer Persbrandt Det er den svenske bestselgerforfatteren Lars Keplers bok «Hypnotisøren», som skal filmatiseres. Der har Persbrandt fått hovedrollen, skriver svt.se.

Lasse Hallström (64) skal ha regien, og er kjent for å ha laget blant annet filmene «Sjokolade», «Mitt liv som hund» og «Casanova».

- Persbrandt er en skuespiller jeg lenge har beundret på avstand, sier Hallström til TT Spektra, som gb.se gjengir.

«Hypnotisøren» blir Hallströms første svenske film på 25 år. For tida jobber han med filmen «The Danish Girl», hvor blant andre Nicole Kidman har en av rollene.

Fikk rollen pga. Beck-filmene Regissør Hallström gir hovedrollen til Persbrandt for hans innsats i «Beck»-filmene.

- Jeg har sett filmer med Persbrandt, blant annet noen «Beck»-filmer og den han gjorde med min kone Lena (Olin, red.anm.), «Bang Bang orangutang», sier regissøren til TT Spektra.

Tidligere i vår skrev Dagbladet om Persbrandts karriere og ville privatliv. Flere ganger er han blitt tatt for kokain, og i januar sa han i et politiforhør at han «elsker cola».

Flere filmeksperter Dagbladet da var i kontakt med, mente at Persbrandt var på vei mot en internasjonal karriere. Det fordi han nettopp hadde spilt i den Oscar-vinnende filmen «I en bedre verden», og har en rolle i storfilmen «Hobbiten».

Hans Wiklund, svensk filmanmelder og programleder, beskrev Persbrandt som den «perfekte filmstjerna», mens Vegard Larsen, programleder i NRK 2-programmet «Filmbonanza», mener de stadige «bad guy»-rollene kan by på problemer.

- Han maler seg selv inne i et hjørne. Det beste han kan gjøre nå er å velge en helt annen type rolle, sa Larsen til Dagbladet i begynnelsen av måneden.

Forfatter-pseudonym Forfatternavnet Lars Kepler er et pseudonym for paret Alexander og Alexandra Coelho Ahndoril. «Hypnotisøren» er deres første roman, og skal være oversatt til 34 språk. I Norge har pocket-utgaven av boka ligget på bestselgerlistene siden januar, ifølge bloggen forlagsliv.no.

«Hypnotisøren» skal ha premiere neste år.

SKAL LAGE SVENSK FILM IGJEN: Regissør Lasse Hallström har gitt Mikael Persbrandt hovedrollen i «Hypnotisøren». Her er han med sin kone Lena Olin. Foto: Lisa OConnor / Stella Pictures
SKAL LAGE SVENSK FILM IGJEN: Regissør Lasse Hallström har gitt Mikael Persbrandt hovedrollen i «Hypnotisøren». Her er han med sin kone Lena Olin. Foto: Lisa OConnor / Stella Pictures Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media