Persbrants oppsigelse hadde ingenting å si

Tvert om. Nå flytter teatret forestillingen han forlot.

(Dagbladet.no): Mikael Persbrandt sluttet på Dramaten midt i en sesong av Anton Tsjekhovs stykke «Måsen» («Måken»), som allerede før premieren var utsolgt.

Oppsigelsen førte til sure miner i ensemblet, men ikke blant publikum.

På grunn av påtrykk fra publikum flyttes nemlig stykket til teatrets storscene. Med plass til 700 har storscenen nesten dobbel kapasitet i forhold til den opprinnelige scenen Elverket, forteller teatrets Ulrika Nilsdotter Geiger til Dagbladet.no.

Forestillingen spilles der fra og med 30. januar, etter at den planlagte perioden på Elverket - som for Dramaten tilsvarer det Torshovteatret er for Nationaltheatret - er ferdig 4. januar.

Regissør Stefan Larsson gikk selv inn i Persbrandts rolle da den skandaleplettede skuespilleren sluttet for å spille i tysk film.

MEN PUBLIKUM SVIKTET IKKE: Selv om Mikael Persbrandt valgte å si opp jobben som skuespiller ved det svenske teatret Dramaten i Stockholm. Foto: DRAMATEN
MEN PUBLIKUM SVIKTET IKKE: Selv om Mikael Persbrandt valgte å si opp jobben som skuespiller ved det svenske teatret Dramaten i Stockholm. Foto: DRAMATEN Vis mer
SLIK GJØRES DET NÅ: Regissør Stefan Larsson fyller rollen til Mikael Persbrandt.