«Bare ei natt til»

- Personen som nå skyter på mitt liv, vet ikke hva hun prater om

«Bokblogger» Anniken Jørgensen slår tilbake mot Helga Hjorth.

ORDKRIG: Jurist og forfatter Helga Hjorth (t.v.) mener forlagsbransjen trenger kjøreregler for hvordan den skal forholde seg til bøker som involverer virkelige mennesker. Blogger Anniken Jørgensens bok ble forsøkt stoppet av en som ufrivillig blir omtalt i «Bare ei natt til». Foto: Dagbladet/ NTB scanpix
ORDKRIG: Jurist og forfatter Helga Hjorth (t.v.) mener forlagsbransjen trenger kjøreregler for hvordan den skal forholde seg til bøker som involverer virkelige mennesker. Blogger Anniken Jørgensens bok ble forsøkt stoppet av en som ufrivillig blir omtalt i «Bare ei natt til». Foto: Dagbladet/ NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Dette har gått helt ut av proporsjoner. Å si at jeg er som en åtteåring med maskingevær er stygt, og personen som nå skyter på mitt liv, vet ikke hva hun prater om, sier Anniken Jørgensen til Dagbladet.

I dag tidlig ble det kjent at den tillyste rettssaken mellom forfatter Jørgensen/ forlaget Pantagruel og Simen Auke, som ufrivillig er omtalt i boka, er stoppet. Partene ble enige om et forlik.

Omstridt utgivelse

I helga gikk jurist og forfatter Helga Hjorth ut mot den mye omtalte «Bare ei natt til», en personlig bok ført i pennen av blogger Anniken Jørgensen, også kjent som Annijor.

Jørgensen er gjort kjent med at Helga Hjorth ikke har lest boka, og at Hjorth uttaler seg på grunnlag av det som er kommet fram i nyhetene.

- Jeg tror hun ville blitt direkte flau om hun hadde lest det som er blitt reagert på. Man skal ikke snakke om ting man ikke vet noe om - det skulle jeg gjerne ha fortalt Hjorth, sier Jørgensen.

Simen Auke (27) fra DJ-gruppa Broiler ønsket å stoppe boka.

- Ingen dødd, ingen drept

- Ingen har dødd, ingen har drept noen, og ingen har fortalt hvordan noen ser ut i dusjen. Nå må pressen i Norge roe seg ned, sier hun til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer