Personvalg eller økonomivalg?

Myten om at økonomi har alt å si kan se ut til å bli motbevist i 2012.

SATSER: «Valget av Ryan avspeiler en dobbeltstrategi hvor Romney vil satse nesten alt på økonomisk politikk, og prioritere mobilisering av tilhengerne framfor å overbevise de relativt få gjenværende svingvelgerne i sentrum», skriver kronikkforfatter Hans Olav Lahlum. Republikanernes kandidat Mitt Romney, med visepresidentkandidat Paul Ryan i bakgrunnen. 
Foto: Patrick Kelley / AP / NTB Scanpix
SATSER: «Valget av Ryan avspeiler en dobbeltstrategi hvor Romney vil satse nesten alt på økonomisk politikk, og prioritere mobilisering av tilhengerne framfor å overbevise de relativt få gjenværende svingvelgerne i sentrum», skriver kronikkforfatter Hans Olav Lahlum. Republikanernes kandidat Mitt Romney, med visepresidentkandidat Paul Ryan i bakgrunnen. Foto: Patrick Kelley / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag 6. november 2012 avgjør presidentvalget i USA hvem som blir verdens mektigste politiker helt fram til januar 2017. Fallhøyden er stor for begge de gjenværende kandidatene. Barack Obama kan fortsatt gå inn i historien som en betydelig president og en redningsmann for demokratene, men da er han avhengig av å levere bedre resultater i en andre fireårsperiode. Obama er fortsatt bare 51 år, men man må tilbake til 1800-tallet for å finne noen som har fått flytte inn igjen i Det hvite hus etter å ha blitt kastet ut av velgerne.

Taper han nå i høst blir Obama stående igjen i presidenthistorien som historiens første svarte president, men ellers bare som en ny Jimmy Carter. Det vil si en president som kom til makten på et løfte om endring og med mange gode intensjoner, men som ikke kunne levere de nødvendige resultatene. Utfordreren Mitt Romney er 65 år og har ingen valgte verv på noe nivå. Morgenen 7. november vil han enten være verdens mektigste politiker eller en politisk pensjonist uten noen innflytelse. Det er alt eller ingenting og det er nå eller aldri - for Mitt Romney enda mer enn for Barack Obama.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer